Európsky parlament odmietol nemecké mýto pre osobné autá

NETKY.SK • 15 Marec 2017, 14:53 • 2 min
Európsky parlament odmietol nemecké mýto pre osobné autá

ŠTRASBURG - Európsky parlament počas súčasnej schôdze namietal proti nemeckému mýtu pre osobné vozidlá. Väčšinou hlasov projekt zamietli a vyzvali Európsku komisiu (EK), aby doložila svoje rozhodnutie v prospech mýta.

slovakia

left justify in out

Parlament požaduje, aby EK vysvetlila všetky právne a politické aspekty, ktoré ju viedli k dohode s Berlínom. Komisia akceptovala fakt, že nemeckým motoristom nehrozí žiadne dodatočné zaťaženie a zároveň aj nepriamu diskrimináciu na základe štátnej príslušnosti. Brusel sa tak podľa poslancov vzdal možnosti otvorenia procesu za porušenie európskej legislatívy voči Nemecku.

 

Poslanci kritizujú predovšetkým diskriminačné prvky mýta, keďže štát odškodní nemeckých motoristov vo forme nižších daní z motorového vozidla. Naproti tomu cudzinci budú musieť mýto platiť v celej výške. Niektorí požadujú, aby sa konečne táto fraška ukončila a namiesto nej sa začalo pracovať na celoeurópskom riešení.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies