Európska únia pohrozila Talianom: No, no, pomoc migrantom musí byť prioritou!

NETKY.SK • 10 Máj 2018, 11:58 • 2 min
Európska únia pohrozila Talianom: No, no, pomoc migrantom musí byť prioritou!

RÍM - Európska únia sa pustila do Talianska, ktoré sa snaží obmedzovať neziskovky, ktoré na svojich lodiach znovu prevážajú z lýbijských vôd do Európy afrických migrantov. Podľa komisie musí byť pre Taliansko prioritou pomáhať migrantom.

slovakia

left justify in out

"Vyzývame talianske a britské úrady k rýchlemu riešeniu, aby migranti mohli pristáť tak rýchle, ako to len pôjde. Európske lode, vrátane talianskych, musia jednať s rešpektom k medzinárodnému právu a nesmú imigrantov vracať do Lýbie alebo tretích krajín," informuje o tom server ansa.it.

 

K vyhláseniu došlo po udalosti, počas ktorej talianske úrady blokovali tri dni jednu takúto loď a nechceli ju pustiť ďalej, píše server stredoevropan.cz. Aj keď ich nakoniec nechali v utorok v noci priplávať do prístavu, vydali predtým vyhlásenie, že koordináciu záchrany má na starosti lýbijská pobrežná stráž, ale že záchranu Afričanov uskutočnila neziskovka Proactiva Open Arms, ktorá ich nakoniec dovliekla do Európy. 

 

Táto španielska neziskovka  (prečo nosí migrantov do Talianska a nie domov do Španielska?), ktorej poslaním je preprava ľudí z Tretieho sveta do Európy, tvrdí, že Lýbia nie je pre migrantov bezpečným miestom. 

 

No, a keď to takto pôjde ďalej, za chvíľu už nebude bezpečným miestom ani Európa...



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies