Európska komisia zažalovala Nemecko pre cestné mýto

NETKY.SK • 29 September 2016, 13:57 • 2 min
Európska komisia zažalovala Nemecko pre cestné mýto

BRATISLAVA - Európska komisia vo štvrtok zažalovala Nemecko na Súdnom dvore Európskej únie (ECJ). Dôvodom je sporný zákon o cestnom mýte, ktorý považuje Brusel za diskriminačný. Nemecká legislatíva o spoplatnení ciest umožňuje vodičom áut registrovaných v krajine odrátať si mýto z ročnej cestnej dane.

slovakia

left justify in out

Podľa komisie sa tým Berlín dopúšťa nepriamej diskriminácie na základe štátnej príslušnosti a porušuje pravidlá voľného pohybu tovarov a osôb v EÚ. Okrem toho, že nemeckí užívatelia ciest, ale iba oni, nebudú platiť, keďže sa im mýto odráta z cestnej dane, je podľa EK diskriminačná aj cena diaľničných známok. Cena krátkodobých známok, ktoré zvyčajne kupujú zahraniční užívatelia ciest, je totiž podľa komisie v Nemecku prehnane vysoká.


Formálne konanie voči Nemecku pre porušenie pravidiel EÚ začal Brusel vlani. EK tvrdí, že s nemeckými úradmi intenzívne komunikovala, jej vážne obavy súvisiace so spornou legislatívou sa však nepodarilo prekonať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies