Európska centrálna banka: Na summite G20 očakávame diskusiu o regulácii kryptomien

NETKY.SK • 29 Január 2018, 19:00 • 2 min
Európska centrálna banka: Na summite G20 očakávame diskusiu o regulácii kryptomien

FRANKFURT – Európska centrálna banka (ECB) vyhlásila, že na marcovom summite skupiny G20 v Buenos Aires bude na programe aj horúca téma regulácie kryptomien.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Počas Svetového ekonomického fóra 2018 v Davose, člen predstavenstva ECB Benoit Coeure zdôraznil pripomienku francúzskeho ministra hospodárstva Bruna Le Mairea, ktorý chce na politickom fóre hovoriť aj o Bitcoine.

 

"Medzinárodné spoločenstvo pripravuje odpoveď na túto otázku a na marcovom rokovaní skupiny G20 v Buenos Aires, by som sa veľmi zameral na tieto záležitosti," povedal Coeure citovaný agentúrou Reuters.

 

img

 

Člen predstavenstva ECB Benoit Coeure

 

Le Maire sa predtým vyjadril, že počas stretnutia G20, by si želal prejednať aj otázku regulácie Bitcoinu. Počas WEF sa podobné výzvy ozývali z mnohých strán, ktoré sa snažia o medzinárodnú reguláciu kryptomien.

 

Britská premiérka Theresa Mayová a tajomník amerického ministerstva financií Steven Mnuchin vyjadrili potrebu konsolidovať stanoviská, zatiaľ čo bývalý štátny tajomník USA John Kerry povedal, že technológia má hodnotu, takže ľudia o tom budú hovoriť.

 

img

 

Zástupkyňa guvernéra švédskej centrálnej banky Karolina Ekholmová

 

Švédska zástupkyňa guvernéra centrálnej banky Karolina Ekholmová však zastavila výzvy na zvýšenú kontrolu kryptomien a počas WEF povedala, že "kryptomeny nespĺňajú kritériá na to, aby boli nazývané peniazmi".

 

"Môžu byť nazývané majetkom, to je v poriadku, ale nie sú veľmi dobrou verziou peňazí, pretože nedokážu stabilne držať hodnotu, keďže ich fluktuácia je obrovská," dodala Ekholmová. "A nie je to veľmi efektívny prostriedok na výmenu, pretože si nekupujete potraviny za Bitcoiny."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies