Eurokomisia odmieta Erdoganove obvinenia, že neplní záväzky migračnej dohody

NETKY.SK • 26 Júl 2016, 14:26 • 2 min
Eurokomisia odmieta Erdoganove obvinenia, že neplní záväzky migračnej dohody

BRUSEL - Európska únia si plní záväzky, ktoré dala Turecku v rámci dohody zameranej na zastavenie toku migrantov do Európy. Uviedol to dnes podľa agentúry DPA hovorca Európskej komisie Margaritis Schinas.

slovakia

left justify in out

Reagoval tým na obvinenie tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana, ktorý v rozhovore pre nemeckú televíznu stanicu ARD tvrdil opak.

 

"Európska únia rešpektuje svoje záväzky a dohady o opaku nie sú pravdivé," vyhlásil Schinas. Dodal, že na pomoc utečencom v Turecku už EÚ vyčlenila 740 miliónov eur.

 

Uviedol tiež, že toto číslo v dohľadnej dobe výrazne porastie, pričom koncom júla by už malo predstavovať 2,1 miliardy eur. Celková finančná čiastka, ktorú sa EÚ v rámci zmienenej dohody zaviazalo poslať do Turecka, predstavuje tri miliardy eur.

 

Tieto prostriedky sú však podľa Schinasových slov určené "utečencom a hostiteľským komunitám, a nie Turecku a (tamojšej) vláde".

 

Európska komisia však podľa hovorcu aj napriek nedorozumeniam očakáva, že spolupráca s Tureckom v rámci migračnej dohody bude pokračovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies