EUROFONDY: Unikátne bezdotykové zariadenie na rozpoznávanie identity pomáha v priemysle (+VIDEO)

NETKY.SK • 31 Január 2024, 12:10 • 2 min
EUROFONDY: Unikátne bezdotykové zariadenie na rozpoznávanie identity pomáha v priemysle (+VIDEO)

Eurofony podporili na Slovensku projekt, ktorý zefektívňuje registráciu príchodov a odchodov do objektov prostredníctvom bezdotykového rozpoznávania identity.

slovakia

left justify in out

Banskobystrická spoločnosť sa takmer 30 rokov venuje výskumu, vývoju, výrobe a systémovým riešeniam komplexných komunikačných zariadení založených na priamej alebo nepriamej identite. V rámci projektu podporeného z fondov EÚ vyvinula unikátne zariadenie FaceControl.

Pri jeho kreovaní autori využili najmodernejšie technológie identifikácie a monitorovania osôb pomocou metód rozpoznávania tvárí v priestore. Ide o komplexné komunikačné zariadenie orientované na riadenie výrobných a podporných procesov v priemysle pre potreby automatizácie výrobných liniek a procesov.

Zriadenie FaceControl sa tak dá použiť pri registrácii príchodov a odchodov do alebo z objektov. Jedno zariadenie ovláda dve kamery, teda obidva smery: vstup a výstup. Samotná čítačka pritom obsahuje kompletnú softvérovú infraštruktúru prístupového systému. Vyhradená je tiež prístupová čítačka v cloud-e a spracovanie zozbieraných dát.

Okrem normálnej kamery zariadenie disponuje aj termo kamerou v prípade merania teploty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj: Apis, Foto z projektového videa. (Apis)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies