Igor Matovič chce hlavu štátnej úradníčky! Nazvala nezaočkovaných „tupelami“

NETKY.SK • 5 August 2021, 10:00 • 2 min
Igor Matovič chce hlavu štátnej úradníčky! Nazvala nezaočkovaných „tupelami“

BRATISLAVA – Minister financií a podpredseda vlády Igor Matovič vyzval šéfa rezortu zdravotníctva Vladimíra Lengvarského, aby štátnu úradníčku poslal „svinským krokom kade ľahšie“.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je status riaditeľky Odboru tvorby strategických zámerov z Ministerstva zdravotníctva SR, Zuzany Vargovej. Tá v príspevku na sociálnej sieti Facebook skritizovala odporcov očkovania. Tiež napísala, že: „Slovensko ovládol nerozum, priemernosť, tupota a dezoláti, ktorí pôsobia pokope ako kravy, čo vedia len žuť slamu“. 

 

Podľa štátnej zamestnankyne: „…tu rok a pol žijeme ako ch*ji pozatváraní, poizolovaní, orúškovaní,…“. Vargová tak reagovala na klesajúci počet záujemcov o očkovanie proti koronavírusu.

 

img

 

„Na prvú dávku čaká len 7 000 ľudí, je vedrom vody na môj plamienok nádeje, že na Slovensku je väčšia časť ľudí síce tichá, ale aspoň základne príčetná,“ zhodnotila.

 

Lengvarský má pracovníčku prepustiť

Na kritiku štátnej tajomníčky, ktorá poukázala aj na neschopnosť politikov motivovať verejnosť k očkovaniu, zareagoval bývalý premiér Igor Matovič.

 

Hocičo som ochotný pochopiť, ale aby vysokopostavená štátna zamestnankyňa Ministerstva zdravotníctva nazývala ľudí, ktorí sa na základe akýchkoľvek dôvodov doteraz nezaočkovali, tupelami (“Buď si tupelo a neočkuješ sa, alebo nie si tupelo a očkuješ sa.”) je najabsurdnejšia očkovacia kampaň ministerstva vo svete,“ reagoval ostro minister financií. 

 

„Slečinka sa týmito siláckymi a tupými vyjadreniami síce veľmi zavďačí svojmu progresívnemu publiku, ALE nezaočkovaných ľudí k očkovaniu určite nezíska, ani jedného,“ dodal nahnevaný Matovič.

 

 

Dodal, že pre vlastný názor či presvedčenie nemôžeme démonizovať a dehumanizovať neočkovaných. Podľa ministra sa takýmto konaním ľudia dopúšťajú ohrozenia verejného zdravia

 

„Verím, že pán minister zariadi, aby toto Tupelo viac nerobilo hanbu štátnej službe a pôjde kade ľahšie svinským krokom,“ uzavrel Matovič. 

 

Prečítajte si tiež: Matovič si stojí za vyjadrením, že "pani B urobila nekonečnú hanbu slovenskej vede vo svete"

 

Úradníčka podala výpoveď

Slovná prestrelka sa však týmto ani zďaleka neskončila. Vargová ministrovi úder vrátila v ďalšom príspevku s tým, že považuje za absolútne neprimerané, aby si minister iného rezortu dovolil vyzývať na odvolávanie štátneho zamestnanca za prejavenie názoru. 

 

 

Podľa štátnej úradníčky je krajne nevhodné, aby boli úradníci vťahovaní do politických sporov a verejne napádaní politikmi. „Pán Matovič má so zastrašovaním štátnych úradníkov bohaté skúsenosti a preto ma aj trocha mrzí, že mu nebudem môcť dokázať, že takú moc nemá. Na ministerstve zdravotníctva som pred niekoľkými týždňami požiadala o skončenie pracovného pomeru dohodou vzhľadom na plánované  štúdium na Oxfordovej univerzite,“ dodala. 

 

Mohlo by vás zaujímať: Matovič má na krku trestné oznámenie. Spor na sociálnej sieti bude mať dohru na súde



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona