EÚ vyzýva Rusko a Ukrajinu začať rokovania o plyne

NETKY.SK • 24 Máj 2018, 16:46 • 2 min
EÚ vyzýva Rusko a Ukrajinu začať rokovania o plyne

MOSKVA - Podpredseda Európskej komisie Maroš Ševčovič pozval Rusko a Ukrajinu na tripartitné rokovania o plyne a verí, že tieto diskusie by sa mali začať čo najskôr, hovorí vo svojom vyhlásení. Informuje RIA.ru.

slovakia

left justify in out

"Obrátil som sa na ruských a ukrajinských partnerov a pozval ich na trojstranné rokovania, ktoré sa v minulosti ukázali ako účinné pri dosahovaní hmatateľných a úspešných výsledkov. Rokovania podporované krajinami EÚ by sa mali začať čo najskôr aby sa preskúmal tranzit plynu cez Ukrajinu po roku 2019," povedal Maroš Ševčovič.

Podpredseda Európskej komisie pripomenul, že konštruktívna a stabilná spolupráca medzi Ruskom a Ukrajinou v oblasti energetiky je pre Európsku úniu mimoriadne dôležitá. Preto Európska komisia neustále obhajuje zachovanie tranzitu ruského plynu cez Ukrajinu do krajín EÚ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies