EÚ je významným obchodným partnerom Británie a zostane ním aj po brexite

NETKY.SK • 30 Január 2017, 09:25 • 2 min
EÚ je významným obchodným partnerom Británie a zostane ním aj po brexite

LONDÝN - Európa je významným obchodným partnerom Británie. Podľa najnovšieho prieskumu firmy v Spojenom kráľovstve naďalej považujú trh v Európskej únii (EÚ) za svoj najdôležitejší trh, na ktorý smeruje väčšina ich exportu.

slovakia

left justify in out

Prieskum o zahraničnej obchodnej výmene si objednala Britská obchodná komora (BCC). Približne 76 % respondentov v ankete uviedlo, že na trhu v EÚ predáva 73 % svojich tovarov a služieb.

 

Okrem toho prieskum odhalil, že 36 % respondentov vo svojich plánoch na nasledujúcich päť rokov počíta so zvýšením investícií do exportu na spoločný európsky trh.

 

"Napriek tomu, že výsledok rokovaní medzi Londýnom a Bruselom o brexite zostáva nejasný, podniky na britských ostrovoch stále pozerajú na Európu ako na svoj primárny trh, a to ako z hľadiska vývozu, tak investícií, a dokonca aj po odchode Británie u EÚ," uviedol riaditeľ BCC Adam Marshall.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies