Ethereum prvýkrát prekonalo hranicu 1000 dolárov

NETKY.SK • 6 Január 2018, 20:00 • 2 min
Ethereum prvýkrát prekonalo hranicu 1000 dolárov

LONDÝN – Ethereum pokorilo cenovú hranicu 1.000 dolárov po prvýkrát v histórii svojej existencie. Na dosiahnutie nového historického maxima stačilo len päť dní v roku 2018.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Nedávny nárast ceny Ethera a jeho trhovej kapitalizácie možno z veľkej časti pripísať dvom hlavným faktorom – náhlemu nárastu hodnoty Ripple (XRP) a rastúcej užívateľskej aktivite decentralizovaných aplikácií.

 

 

 

Koncom decembra 2017 sa Ripple podarilo prekonať Ethereum prvýkrát v histórii a stal sa druhou najväčšou kryptomenou na globálnom trhu po Bitcoine. Najväčšiu zásluhu na tom mal juhokórejský trh, na ktorom sa za posledný týždeň uskutočnilo až 50% globálnych obchodov s Ripple. To vytlačilo trhovú kapitalizáciu Ripple zo 40 miliárd na 120 miliárd USD za menej ako mesiac.

 

 

 

Aktuálny nárast hodnoty Etherea možno považovať za jeho veľmi dlho očakávané oživenie a prvé príznaky konkurencie proti Ripple. Ripple ešte 30.decembra pokorilo hranicu 100 miliárd dolárov a stalo sa prvou alternatívnou kryptomenou, ktorej sa to podarilo. Vo štvrtok 4.januára sa to podarilo aj sieti Ethereum.

 

Je nárast ceny Etherea opodstatnený?

 

V súčasnosti sieť Ethereum Blockchain spracováva viac transakcií ako všetky blockchain siete na svete spoločne, vrátane Bitcoinu. Sieť Ethereum spracuje denne až 1,4 milióna transakcií, zatiaľ čo sieť Bitcoin blockchain len 420.000.

 

Bývalý výkonný riaditeľ spoločnosti Coinbase a tvorca kryptomeny Litecoin Charlie Lee poznamenali, že dôležitými faktormi, ktoré musia investori zohľadniť pri analýze výkonnosti a budúceho vývoja kryptomien, sú objem transakcií a aktivita používateľov. V oboch kategóriách je Ethereum v optimálnej pozícii na ďalší rast jeho hodnoty.

 

 

Môže sa cena Etherea strojnásobiť?

 

Vzhľadom na dva vyššie uvedené faktory má Ethereum potenciál trojnásobne zvýšiť svoju cenu do konca roka 2018.

 

Decentralizované aplikácie v sieti Ethereum, ako sú CryptoKitties a EtherDelta, získali obrovskú popularitu a používa ich množstvo užívateľov. V budúcnosti sa objavia prehliadače decentralizovaných aplikácií, ktoré budú fungovať na rovnakom princípe ako obchody Google Play Store a Apple App Stores. To výrazne pomôže k masívnemu prijatiu týchto aplikácií a zvýši dostupnosť siete Ethereum.

 

img

 

Súčasná štruktúra trhu s decentralizovanými aplikáciami v sieti Ethereum je podobná, ako bola v časoch pred Google Play Store a Apple App Store, keď si užívatelia museli stiahnuť aplikácie z webových stránok priamo od distribútorov a vývojárov.

 

Ak sa prehliadače decentralizovaných aplikácií dostanú na trh v blízkej budúcnosti a presadia sa, tak Ethereum čakajú skvelé časy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies