Etebo prvým Nigérijčanom s hetrikom pod piatimi kruhmi

NETKY.SK • 5 August 2016, 10:25 • 2 min
Etebo prvým Nigérijčanom s hetrikom pod piatimi kruhmi

RIO DE JANEIRO - Hviezdou prvého hracieho kola futbalového olympijského turnaja mužov v rámci je 20-ročný Nigérijčan Oghenekaro Etebo (nar. 9. novembra 1995).

slovakia

left justify in out

Hráč nováčika najvyššej portugalskej súťaže CD Feirense strelil vo štvrtkovom dueli B-skupiny proti Japonsku štyri góly a v divokej prestrelke prispel k triumfu "superorlov" 5:4. Etebo sa stal prvým hráčom svojej krajiny pod piatimi kruhmi, ktorý dokázal streliť hetrik, informoval server sports.yahoo.com. Mimochodom, na štyri presné zásahy do siete Japonska potreboval päť streleckých pokusov. V drese Nigérie hral od 73. min aj obranca AS Trenčín Kingsley Madu.

 

Ďalšou zaujímavosťou tohto súboja je fakt, že nigérijskí hráči nastúpili na trávnik 30-tisícovej Areny da Amazonia iba 6 hodín po tom, čo pristáli v dejisku v srdci amazonského pralesa v Manause, keďže mali problémy s odletom.

 

Spôsobil ho chaos na letisku v Atlante (mimochodom mieste, kde Nigérijčania pred 20 rokmi získali zlaté olympijské medaily, pozn.), resp. nedostatočná koordinácia vedenia tímu pred odletom.

 

Napokon Nigérijčania dostali od americkej spoločnosti Delta Air Lines náhradné lietadlo a navyše - zdarma. "Toto lietadlo sa zvyčajne používa na prepravu tímov NBA, do USA sa vráti späť na palube s hráčmi amerického olympijského tímu v basketbale," uvádza AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies