Erdogan: Izrael pácha masakru a svet mlčí

NETKY.SK • 15 Júl 2014, 15:31 • 2 min
Erdogan: Izrael pácha masakru a svet mlčí

ANKARA - Turecký premiér Recep Erdogan v utorok opätovne kritizoval Izrael za ofenzívu v palestínskom Pásme Gazy.

slovakia

left justify in out

Podľa dlhoročného tureckého lídra sa židovský štát dopúšťa na palestínskych moslimoch "masakry". Erdoganovi sa navyše nepáči, že svet mlčí a nikto okrem Turkov im nepovedal, aby "prestali". Tradičný kritik izraelskej politiky sa taktiež vyjadril k raketovým útokom zo strany palestínskeho militantného hnutia Hamás ovládajúceho Gazu. Kandidát na tureckého prezidenta poukázal na to, že na rozdiel od útokov izraelskej armády na palestínskom území nikto pri raketových útokoch na Izrael nezomrel. Ako v utorok dodal, "Izrael pokračuje v štátom podporovanom terorizme, dokedy bude svet mlčať?"

 

Izraelské sily v utorok už ôsmy deň pokračujú v náletoch a ostreľovaní Pásma Gazy, ktoré je odpoveďou na raketové útoky tamojších palestínskych ozbrojencov. Násilie je vyústením napätia spôsobeného júnovým únosom a zabitím troch izraelských tínedžerov a následným upálením palestínskeho mladíka. Izraelská ofenzíva si dosiaľ vyžiadala takmer 170 mŕtvych Palestínčanov, z ktorých väčšinu tvoria civilisti. Stovky rakiet, ktoré vypálili militanti z Pásma Gazy, v Izraeli zatiaľ nespôsobili nikomu vážnejšie zranenia. Egypt sa spoločne s USA snaží sprostredkovať prímerie, ktoré hnutie Hamás odmietlo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies