Erdogan: Európska únia nedodržiava svoju časť migračnej dohody

NETKY.SK • 26 Júl 2016, 08:49 • 2 min
Erdogan: Európska únia nedodržiava svoju časť migračnej dohody

BERLÍN - Európska únia podľa slov tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana nedodržiava svoju časť dohody zameranej na zastavenie toku migrantov do Európy.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V súlade s dosiahnutou dohodou mala totiž EÚ poskytnúť Ankare približne tri miliardy eur, do Turecka však doposiaľ z tejto sumy prišli podľa prezidenta len asi dva milióny.

 

Erdogan sa takto vyjadril v rozhovore, ktorý v pondelok večer odvysielala nemecká televízna stanica ARD. Európsku úniu zároveň vyzval, aby zrušila vízovú povinnosť pre tureckých občanov.

 

V rozhovore, z ktorého dnes cituje agentúra AP, Erdogan tiež odobril možné obnovenie trestu smrti v Turecku, ktoré tamojšia vláda zvažuje zaviesť v reakcii na nedávny potlačený pokus o štátny prevrat. V právnom štáte totiž podľa jeho slov rozhoduje, čo chcú občania - a tureckí voliči si želajú znova zaviesť trest smrti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies