Energetický sektor investuje 300 miliónov USD do technológie blockchainu

NETKY.SK • 8 Marec 2018, 14:03 • 2 min
Energetický sektor investuje 300 miliónov USD do technológie blockchainu

Rok 2017 znamenal obrat v globálnom uznaní technológie blockchainu pre jeho potenciálne využitie v energetickom sektore a dosiahol 300 miliónov USD investovaných v časovom horizonte jedného roka.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Prvá blockchainová transakcia v energetike sa uskutočnila v apríli roka 2016 New Yorku. Dnes, menej ako dva roky neskôr, je zapojených 122 energetických priemyselných organizácií do tejto technológie. Od druhého štvrťroka 2017 do prvého štvrťroka 2018 bolo investovaných viac ako 300 miliónov USD energetickým priemyslom do technológie blockchainu.

 

Získané prostriedky predstavovali viac ako 50 miliónov USD v treťom a štvrtom štvrťroku roka 2017 a viac ako 150 miliónov USD v januári roka 2018. Tieto čísla priniesla spoločnosť GTM Research na základe ich výskumu.

 

Colleen Metelitsa, autor správy a analytik spoločnosti GTM Research, predstaví 8. marca informácie o technológii na energetickom fóre v New Yorku.

 

Správa opisuje počet podnikov s blockchainovou energiou v sídlach ústredia, prostriedky získané daným mechanizmom, výhody a nevýhody blockchainovej technológie v energetickom sektore a počet investícií do technológie blockchainu energetickými organizáciami.

 

V správe sa tiež uvádzajú investície ICO od druhého štvrťroka 2017 do prvého štvrťroka 2018, plánované a nasadené projekty podľa krajín. Taktiež sa v správe spomínajú nasadené projekty v oblasti blockchainu a plánované projekty s touto infraštruktúrou.

 

Japonský energetický gigant investuje do blockchainu

 

Spoločnosť Tokyo Electric Power (TEPCO) napríklad nedávno investovala do firmy Electron zaoberajúcej sa technológiou blockchainu. Spoločnosť Electron so sídlom v UK je zameraná na centralizované štruktúry a na decentralizované systémy pre energetiku.

 

TEPCO odhalila svoju investíciu do londýnskej spoločnosti zameranej na energetiku koncom roka 2017. S výnosmi viac ako 456 miliárd USD je TEPCO najväčším japonským poskytovateľom služieb, ktorý obsluhuje milióny domácností v Japonsku spolu s dcérskymi spoločnosťami a pobočkami v ďalších ôsmich krajinách. Spoločnosť TEPCO sa vyjadrila, že obidve spoločnosti preskúmajú riešenia využívajúce dnešnú centralizovaú infraštruktúru, aby zaviedli decentralizovanú blockchainovú platformu pre energetické transakcie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Erika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies