Emeritný pápež Benedikt XVI. sa presťahoval do kláštora

NETKY.SK • 3 Máj 2013, 09:15 • 2 min
Emeritný pápež Benedikt XVI. sa presťahoval do kláštora

VATIKÁN - Dva mesiace po svojej historickej rezignácii sa emeritný pápež Benedikt XVI. vo štvrtok vrátil späť do Vatikánu. Po prvýkrát v histórii tak bude v najmenšom štáte sveta sídliť súčasná aj bývalá hlava katolíckej cirkvi.

slovakia

left justify in out

Monitorovať príchod Benedikta však nesmeli žiadne okrem vlastných médií Vatikánu. Tie oznámili, že očakávané video z jeho príchodu zverejnené nebude, čo opäť vyvolalo špekulácie o zdravotnom stave 86-ročného bývalého pápeža. Benedikt pritom už počas svojho posledného verejného vystúpenia v marci vyzeral veľmi krehko. 
Po jeho príchode do Vatikánu ho s "veľkou a bratskou srdečnosťou" privítal súčasný pápež František a následne sa spolu pomodlili, informovali vatikánske médiá. 

Benedikt sa presťahuje do kláštora Mater Ecclesiae, dvojposchodovej budovy na návrší nad Námestím svätého Petra, ktorú zrenovovali špeciálne pre niekdajšieho pápeža. Od svojej rezignácie 28. februára býval v Castel Gandolfo, luxusnom 55-hektárovom sídle, ktoré je väčšie ako celý Vatikán a nachádza sa 25 kilometrov juhovýchodne od Ríma. Ako prisľúbil, Joseph Ratzinger viedol po svojom odstúpení veľmi diskrétny život a k záležitostiam Vatikánu sa nevyjadroval. 

Napriek tomu, že za hradbami Vatikánu budú žiť dvaja pápeži, pápežské apartmány sú prázdne. František si totiž zvolil skromnejšie ubytovanie v Casa Santa Marta, hoteli, v ktorom bol ubytovaný spolu s ďalšími kardinálmi počas konkláve, z ktorého vzišiel ako nový pápež.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies