Elvis Presley je 40 rokov po smrti opäť na čele rebríčka albumov v Británii

NETKY.SK • 7 November 2015, 11:29 • 2 min
Elvis Presley je 40 rokov po smrti opäť na čele rebríčka albumov v Británii

LONDÝN - Elvis Presley sa takmer 40 rokov po svojej smrti dostal po dvanásty raz do čela rebríčka britských albumov. "If I Can Dream" je kolekcia Elvisových piesní v orchestrálnom podaní Kráľovského filharmonického orchestra, informovala dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Znamená to, že Elvis má teraz viac albumov, ktoré sa dostali na špic rebríčka v Británii, ako ktorýkoľvek iný mužský sólista. Počtom týchto albumov sa spoločne s Madonnou ocitol na druhom mieste za Beatles, ktorí mali na čele rebríčka až 15 albumov. Oznámila to dnes spoločnosť rôznych oficiálnych rebríčkov - Official Charts Company.

 

Uviedla, že Elvis získal prvé miesto rebríčka predajom 79.000 kusov svojho albumu, ktorý sa stal druhým najrýchlejšie sa predávajúcim albumom roka po albume Noela Gallaghera a jeho skupiny High Flying Birds "Chasing Yesterday".

 

Rod Stewart sa s novým albumom "Another Country" umiestnil na druhej priečke rebríčka albumov a dostal sa po 34.-krát do prvej desiatky albumov. Tretie miesto obsadil frontman skupiny Elbow Guy Garvey so svojím prvým sólovým albumom "Courting The Squall".

 

V rebríčku singlov je už druhý týždeň na čele Adele s piesňou "Hello", ktorá je najrýchlejšie sa predávajúcim singlom roka 2015. Na druhom mieste je Justin Bieber s piesňou "Sorry". Na tretiu priečku sa vrátil spevák Sam Smith so singlom "Writing's On The Wall" z nového filmu s Jamesom Bondom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies