EL: Svitek mal bilanciu proti Krakovu 0:6, teraz sa usmieva

NETKY.SK • 6 November 2014, 07:17 • 2 min
EL: Svitek mal bilanciu proti Krakovu 0:6, teraz sa usmieva

KOŠICE - Zlý začiatok, dobrý koniec. Môžu si povedať hráčky poľského majstra Wisla Can-Pack Krakov po triumfe v úvodnom súboji nového ročníka basketbalovej Euroligy pod košickými košmi proti slovenskému šampiónovi Good Angels (68:55).

slovakia

left justify in out

Pred 3200 divákmi v Steel aréne hostky po pomalšom rozbehu približne od polovice druhej štvrtiny začali dominovať nad domácimi hráčkami a až do konca už nepustili réžiu zápasu z rúk. "Trpezlivosť, dobrá obrana a kontrola nad doskočenými loptami,“ vymenoval hlavné atribúty úspechu svojich zverenkýň tréner Krakova Štefan Svitek. "Mali sme aj 15 doskokov v útoku, čo je vynikajúce číslo. Z druhej šance sme dali 15 bodov, čo je tiež vysoké číslo a napokon až 44 bodov sme dali z blízkosti koša. Bol to náš cieľ dostať loptu pod kôš a odtiaľ zakončovať, spoza oblúka sme mali iba 7 pokusov," dodal hodnotiaco Svitek. 

 

Bývalý dlhoročný úspešný tréner košického tímu sa mohol spokojne usmievať aj preto, že v priamom súboji dvoch niekdajších kolegov z lavičky jasne zdolal svojho asistenta spred dvoch rokov Maroša Kováčika. "Takto nejako som si predstavoval tento zápas. Keď sa obzriem do minulosti, proti Krakovu som mal ako asistent v Košiciach bilanciu 0:2 a ako hlavný tréner dokonca 0:4. Teraz som sa dočkal ako tréner Krakova. Víťazstvo na začiatku sezóny je vždy dobré, na konci pri účtovaní skupiny sa nám potom zíde,“ oprášil Svitek starú športovú múdrosť. 

 

Domáci kormidelník Kováčik priznal, že jeho tím zlyhal najmä v podkošových priestoroch, ale odmietal zodpovednosť len niektorých hráčok. Košičanky podľa neho prehrali ako kolektív. "Máme nízke podkošové osadenstvo hráčok, ale to sme vedeli a budeme sa s tým musieť vyrovnať. Na druhej strane boli v zápase momenty, keď sme doskočili 4-5 lôpt v útoku, ale potom sme netrafili trikrát za sebou spod koša. To by sa nemalo stávať,“ uviedol kriticky Kováčik. 

 

Košický tréner nad svojimi hráčkami po jednom nevydarenom zápase neláme palicu. Aj keď zároveň tvrdí, že nik kvalitatívne slabší ako Krakov ich v nabitej A-skupine Euroligy nečaká. Najbližšie cestujú Good Angels na horúcu palubovku do Istanbulu, kde o 6 dní nastúpia proti domácemu Galatasarayu. A ten je momentálne úradujúcim šampiónom Euroligy. "Zápas s Krakovom si zostriháme, pozrieme na videu a snáď sa aj poučíme. Spätná väzba musí byť,“ referoval Kováčik. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies