EL: Neapol zdolal YB Bern hetrikom De Guzmána

NETKY.SK • 7 November 2014, 07:06 • 2 min
EL: Neapol zdolal YB Bern hetrikom De Guzmána

NEAPOL - Futbalisti SSC Neapol zvíťazili aj bez zdravotne indisponovaného slovenského reprezentanta Mareka Hamšíka (nefiguroval v zápise o stretnutí) vo štvrtkovom zápase 4. kola I-skupiny Európskej ligy nad Young Boys Bern presvedčivo 3:0 (1:0) a odplatili tak švajčiarskemu tímu prehru spred dvoch týždňov (vtedy 0:2).

slovakia

left justify in out

Hrdinom duelu na Stadio San Paolo bol Jonathan de Guzmán, ktorý hetrikom rozhodol o jednoznačnom triumfe "partenopei". Dvadsaťsedemročný rodák z kanadského Scarboroughu sa presadil v nadstavenom čase prvého polčasu, keď prekvapil Mvoga a potom skóroval aj v 65. a 83. minúte.

 

Tréner SSC Neapol Rafael Benítez nechal odpočívať viacero hráčov, až v závere prišli na trávnik dve opory - Španiel Callejón a Argentínčan Higuaín, na výkone a priaznivom výsledku pre favorita duelu sa to však neprejavilo. 

 

Taliansky tím bol lepším a aktívnejším mužstvom v zápase, o čom svedčí aj počet všetkých striel (25:4). Neapol neprehral už osem domácich stretnutí za sebou v pohárovej Európe (bilancia 6 - 2 - 0), naposledy neuspel v šestnásťfinále Európskej ligy 2012/2013 s futbalistami českej Viktorie Plzeň (0:3). 

Výsledok štvrtkového stretnutia v I-skupine Európskej ligy vo futbale: 

SSC Neapol (Tal.) - Young Boys Bern (Švaj.) 3:0 (1:0) 
Góly: 45.+, 65. a 83. J. de Guzmán, bez kariet, rozhodoval: Hansen (Dán.) 
Zostavy: 
Neapol: Rafael Cabral - Mesto, Henrique, K. Koulibaly, Britos (38. Ghoulam) - Gökhan Inler, Gargano - Mertens, J. de Guzmán, Insigne (73. Callejón) - Zapata (79. G. Higuaín) 
YB Bern: Mvogo - Hadergjonaj, Vilotič, von Bergen, Rochat - S. Sanogo - Steffen, Gajič (60. Kubo), Bertone, Nuzzolo (61. Nikci) - Hoarau (68. Afum)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies