EK začala kampaň o zdravých pracoviskách bez ohľadu na vek

NETKY.SK • 26 Apríl 2016, 13:17 • 2 min
EK začala kampaň o zdravých pracoviskách bez ohľadu na vek

BRUSEL - Európska komisia (EK) a Európska agentúra pre bezpečnosť a ochranu zdravia pri práci odštartovali dvojročnú celoeurópsku kampaň s názvom Zdravé pracoviská pre všetky vekové kategórie.

slovakia

left justify in out

Kampaň sa zameriava na udržateľnú prácu a bezpečnosť a ochranu zdravia na pracoviskách (BOZP) vzhľadom na starnutie pracovnej sily. Ako na tlačovej besede uviedla Ingrid Ludviková zo Zastúpenia Európskej komisie v SR, kampaň Európska komisia oficiálne začala 15. apríla v Bruseli.

 

Upozornila na to, že v Európskej únii pracuje približne 217 mil. zamestnancov, čo je takmer 44 % všetkých jej obyvateľov. "Pre úniu je jednou z priorít, aby sme pracovníkom zabezpečili dobré pracovné podmienky a zároveň sa starali o ich zdravie a bezpečnosť," povedala.


Kampaň sa sústredí na verejné aj súkromné európske podniky a potrebu podporovať udržateľnú prácu a zdravé starnutie od začiatku pracovného života. Podniky tak majú chrániť zdravie svojich pracovníkov až do dosiahnutia dôchodkového veku a aj po ňom. Cieľom kampane je zdôrazňovať význam prevencie rizík počas celého pracovného života a pomáhať zamestnancom a zamestnávateľom poskytovaním informácií a nástrojov na riadenie BOZP vzhľadom na starnutie pracovnej sily.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies