Egyptský prezident Mursí rokoval s premiérom vlády Hamasu Ismáilom Haníjom

NETKY.SK • 27 Júl 2012, 07:04 • 2 min
Egyptský prezident Mursí rokoval s premiérom vlády Hamasu Ismáilom Haníjom

Egyptský prezident Mursí rokoval s premiérom vlády Hamasu Ismáilom Haníjom - Politika Egyptský prezident Muhammad Mursí sa vo štvrtok stretol s premiérom vlády palestínskeho hnutia Hamas v pásme Gazy Ismáilom Haníjom. Informovala o tom dnes egyptská štátn

slovakia

left justify in out

img

Egyptský prezident Muhammad Mursí sa vo štvrtok stretol s premiérom vlády palestínskeho hnutia Hamas v pásme Gazy Ismáilom Haníjom. Informovala o tom dnes egyptská štátna televízia.
      Hovorca prezidenta uviedol, že rokovanie s lídrom vlády Hamasu súvisí so snahou novozvoleného egyptského prezidenta nadviazať kontakt s palestínskymi predstaviteľmi a hovoriť o opatreniach, ktoré by zmiernili izraelskú blokádu pásma Gazy.
      Podľa egyptskej televízie citovanej agentúrou DPA obaja hovorili o opatreniach, ktoré by uľahčili pohyb Palestínčanov z pásma Gazy do Egypta a späť. Hoci neprijali žiadne konkrétne riešenie, konštatovali, že hľadajú také, ktoré by bolo v súlade s legislatívou.
      Minulý týždeň sa Mursí stretol aj s palestínskym prezidentom Mahmúdom Abbásom z konkurenčného palestínskeho hnutia Fatah, ktoré vládne v Predjordánsku.
      Egypt oznámil otvorenie svojich hraníc s palestínskym pobrežným pásmom po páde režimu dlhoročného prezidenta Husního Mubaraka vo februári 2011. Stále však na hraniciach platia výrazné obmedzenia v pohybe osôb.
      Analytici predpokladajú, že Mursí zaujme prívetivejší postoj k hnutiu Hamas, ktoré je Západom považované za teroristickú organizáciu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies