Egyptská legistatíva dokáže naozaj prekvapiť: Známu speváčku poslali na pol roka do väzenia za toto!

NETKY.SK • 1 Marec 2018, 11:44 • 2 min
Egyptská legistatíva dokáže naozaj prekvapiť: Známu speváčku poslali na pol roka do väzenia za toto!

Jednej z najpopulárnejších egyptských speváčok hrozí polročné väzenie za niečo, nad čím by sa v inej zemi ani nepozastavili.

slovakia

left justify in out

Sherine Abdel Wahab je v Egypte veľmi známou a obľúbenou speváčkou. V novembri minulého roka sa však na internete objavilo video, v ktorom ju fanúšikovia požiadali, aby zaspievala pieseň „Piješ vodu z Nílu?“. Mimo iného zavtipkovala, že vodu z Nílu určite nepije, pretože by dostala schistosomózu, čo je parazitické ochorenie pochádzajúce zo znečistenej vody. Na základe tohto ju štát zažaloval.

 

Podľa vedúcich predstaviteľov išlo o hrubú urážku ich drahého Egypta. Spor prebehol a Sherine súd prehrala. Zarážajúce však je, aké sankcie za svoje zdanlivo neškodné slová dostala v krajine, ktorá sa považuje za demokratickú. Okrem počiatočnej kaucie vo výške približne 232 eur musela zaplatiť ďalších 11 370 eur, má zákaz vystupovania a to stále nie je všetko. Dostala totiž aj šesť mesiacov väzenia!

 

Mladá speváčka sa za svoj výrok verejne ospravedlnila: „Moja milovaná zem Egypt, synovia mojej zeme egyptskej, ospravedlňujem sa z celého srdca za akúkoľvek bolesť, ktorú som vám spôsobila,“ uviedla.

 

Očakáva sa, že sa proti rozsudku odvolá.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies