Šéfka dánskej diplomacie sa namiesto v Kábule ocitla v Kazachstane

NETKY.SK • 21 Júl 2010, 07:12 • 2 min
Šéfka dánskej diplomacie sa namiesto v Kábule ocitla v Kazachstane

Šéfka dánskej diplomacie sa namiesto v Kábule ocitla v Kazachstane

slovakia

left justify in out

Menej šťastia ako generálny tajomník OSN Pan Ki-mun alebo švédsky minister zahraničných vecí Carl Bildt mala dnes pri snahe dostať sa na medzinárodnú konferenciu o budúcnosti Afganistanu v Kábule šéfka dánskej diplomacie Lene Espersenová.
      V snahe ušetriť na nákladoch spojených s touto cestou letela totiž do strednej Ázie civilným charterovým lietadlom, ktorému vzhľadom na ostreľovanie vzdušného prístavu v Kábule nielenže neumožnili pristátie na tomto letisku, ale presmerovali ho až do Kazachstanu.
      Dánska ministerka sa tak nemohla zúčastniť na konferencii, na ktorej po pristátí na americkej vojenskej základni Bagram pri Kábule nechýbali ani šéf OSN, ani jej švédsky rezortný kolega a z Kazachstanu sa vrátila do vlasti, informovali dánske média.
      Krajina z Jutského polostrova sa na vojenskej misii medzinárodného spoločenstva v Afganistane spolupodieľa kontingentom o sile 650 vojakov.
      Na darcovskej konferencii v Kábule sa zúčastnili aj generálny tajomník NATO Anders Fogh Rasmussen, ministerka zahraničných vecí USA Hillary Clintonová a delegácie z vyše 60 krajín.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies