Šéf ruskej diplomacie odsúdil Západ za politickú provokáciu v Sýrii

NETKY.SK • 22 November 2011, 06:50 • 2 min
Šéf ruskej diplomacie odsúdil Západ za politickú provokáciu v Sýrii

Šéf ruskej diplomacie odsúdil Západ za politickú provokáciu v Sýrii

slovakia

left justify in out

img

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov označil dnes postoj Západu voči Sýrii za "politickú provokáciu".
Lavrov podľa ruských tlačový agentúr, citovaných agentúrou AP, kritizoval zapojenie "západného kapitálu" do vnútropolitického diania v Sýrii, keď sa snaží odradiť sýrsku opozíciu od rokovaní so sýrskymi úradmi a režimom prezidenta Bašára Asada. Podľa šéfa ruskej diplomacie sa násilie v Sýrii nedá zastaviť, ak jednotlivé strany nezačnú rokovať.
Rusko sa zatiaľ, na rozdiel od väčšiny západných krajín, neodvrátilo od režimu sýrskeho prezidenta, ktorý sa nevzdáva pod tlakom ľudového povstania, trvajúceho od marca. Lavrov sa však minulý týždeň v Moskve stretol s predstaviteľmi sýrskej opozície.
Šéf ruskej diplomacie ich vyzval, aby sadli za rokovací stôl s predstaviteľmi sýrskych úradov. Opoziční lídri odmietajú rokovať s Asadom alebo členmi jeho rozsiahlej rodiny, ktorým pripisujú zodpovednosť za krvavý zásah proti demonštrantom a protivládnym aktivistom.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies