Edward Snowden predstavil mobilnú aplikáciu proti neočakávaným hosťom

NETKY.SK • 24 December 2017, 09:06 • 2 min
Edward Snowden predstavil mobilnú aplikáciu proti neočakávaným hosťom

NEW YORK - Bývalý spolupracovník amerických tajných služieb Edward Snowden, ktorý v roku 2013 odhalil ich praktiky a následne našiel útočisko v Rusku, má novú prácu.

slovakia

left justify in out

Stal sa vývojárom mobilných aplikácií, informovala v sobotu agentúra AP.

 

Snowden vo svojom videoodkaze predstavil novú aplikáciu, ktorú pomohol vytvoriť, s názvom Haven. Uviedol, že ide o open-source nástroj určený pre aktivistov za ľudské práva a ľudí, ktorí sú vystavení hrozbám.

 

Aplikáciu vytvoril v spolupráci s Nadáciou za slobodu tlače (FPF) a globálnym kolektívom Guardian Project.

 

Aplikácia, ako sa uvádza na webovej stránke Guardian Project, využíva telefón Android na detekciu pohybu, zvuku, vibrácií či svetla v miestnosti a sleduje neočakávaných hostí, o čom upovedomí majiteľa na jeho osobnom mobilnom telefóne. Zároveň si všetko nahráva do pamäte.

 

Aplikácia Haven vyvolala zmiešané reakcie na sociálnych sieťach; niektorí ľudia oslavovali jej bezpečnostné schopnosti a iní tvrdili, že Snowdenovi neveria.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies