Edmonton bez hráča s kladnou štatistikou plus/mínus

NETKY.SK • 23 December 2013, 19:00 • 2 min
Edmonton bez hráča s kladnou štatistikou plus/mínus

EDMONTON - Najhoršie je na tom v tomto smere ruský krídelník Naiľ Jakupov

slovakia

left justify in out

Posledné miesto Edmontonu v Západnej konferencii hokejovej NHL ešte zvýrazňuje fakt, že ani jeden člen základného kádra nemá kladné číslo v štatistike plus/mínus. Najhoršie je na tom v tomto smere ruský krídelník Naiľ Jakupov, ktorému po 36 odohraných zápasoch v predmetnej kolónke svieti hrozivá cifra -26. S 13 gólmi a 17 asistenciami líder tímu v kanadskom bodovaní Taylor Hall je na tom o čosi lepšie (-11), najbližšie k nule má center Mark Arcobello (-2). Spomedzi ďalších ťahúňov je Jordan Eberle na hodnote -6, David Perron má -7, Ryan Nugent-Hopkins a Ryan Smyth po -11, Aleš Hemský -12 či Sam Gagner -16. Oilers nazbierali v 38 stretnutiach iba 25 bodov, majú výrazne negatívne skóre 95:133. Horšie v celej NHL je na tom iba Buffalo (36 zápasov/21 bodov). Edmonton aktuálne ťahá šesťzápasovú šnúru prehier.
Štatistika plus/mínus sa pri rovnovážnom stave počíta každému korčuliarovi, ktorý je na ľade v okamihu, keď padne gól. V presilovke sa v prípade presného zásahu tímu nezapočítavajú plusové body, ale "získa" mínusku, ak v tom čase inkasuje. A naopak: ak znevýhodnené mužstvo v oslabení skóruje, v tom momente každý jeho hráč na klzisku má bod plus. Štatistika sa nemení pri góle z trestného strieľania či samostatného nájazdu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies