ECB požaduje dohodu o znížení dlhovej záťaže Grécka

NETKY.SK • 31 Máj 2017, 12:54 • 2 min
ECB požaduje dohodu o znížení dlhovej záťaže Grécka

FRANKFURT NAD MOHANOM - Člen Výkonnej rady Európskej centrálnej banky (ECB) Benoit Coeure požaduje dohodu o znížení dlhovej záťaže Grécka.

slovakia

left justify in out

"Diskusie pokračujú, ale podľa mňa je dôležité, aby sa na stretnutí Euroskupiny 15. júna dosiahla dohoda," povedal Coeure dnes vo Frankfurte nad Mohanom. Jasné riešenie tejto otázky by totiž pomohlo k obnoveniu dôvery, čo je potrebné na stabilizáciu gréckej ekonomiky. To je tiež predpokladom pre to, aby bolo možné grécke dlhopisy ešte zahrnúť do programu výkupu cenných papierov ECB.

 

Ministri financií eurozóny sa na svojom poslednom stretnutí nedohodli na uvoľnení ďalšej tranže z balíka pomoci pre Grécko. Dôvodom sporu je, či už teraz a v akej forme majú veritelia znížiť dlhovú záťaž Grécka. Uľahčenie požadujú nielen Atény, ale aj Medzinárodný menový fond. Fond sa v opačnom prípade odmieta zúčastňovať na aktuálnom balíku pomoci pre krajinu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies