Eagles sa nezúčastnia na udeľovaní ocenení Kennedyho centra

NETKY.SK • 8 November 2015, 16:06 • 2 min
Eagles sa nezúčastnia na udeľovaní ocenení Kennedyho centra

BRATISLAVA - Americká rocková kapela Eagles sa nezúčastní na udeľovaní prestížnych cien Kennedyho centra. Dôvodom sú zdravotné problémy gitaristu a speváka Glenna Freya.

slovakia

left justify in out

Ten mal podľa oficiálneho vyjadrenia skupiny opakované črevné problémy, ktoré si vyžadujú operáciu a následný dlhodobý odpočinok. Don Henley, Timothy B. Schmit, Joe Walsh a Frey by sa mali zúčastniť na podujatí na budúci rok.


Tohtoročné udeľovanie cien Kennedyho centra sa bude konať 6. decembra, pričom medzi tých, ktorým vzdajú česť, patria Rita Moreno, Cicely Tyson, Carole King, George Lucas a Seiji Ozawa.


Správna rada Kennedyho centra vyberá každý rok ocenených na základe ich prínosu americkej kultúre, pričom prvý raz ceny udelila v roku 1978. Ocenenie Kennedyho centra si v minulosti vyslúžili napríklad Meryl Streep, Morgan Freeman, Bob Dylan, Dustin Hoffman, Martin Scorsese, Tom Hanks, Johnny Cash, Andrew Lloyd Webber, Clint Eastwood, Sting, Elton John, Kirk Douglas, Barbra Streisand, Oprah Winfrey, Neil Diamond, Paul McCartney, Robert De Niro, Steven Spielberg, Bruce Springsteen, Carlos Santana alebo Led Zeppelin.


Eagles vznikli v roku 1971 v Los Angeles. O rok vydali prvý, eponymný album, po ktorom nasledovali nahrávky Desperado (1973), On the Border (1974), One of These Nights (1975), Hotel California (1976) a The Long Run (1979). V roku 1980 sa kapela rozpadla, no v roku 1994 sa muzikanti vrátili na scénu a vydali album Long Road Out of Eden (2007). Medzi ich známe single patria napríklad Best of My Love, One of These Nights, Lyin' Eyes, Take It to the Limit, New Kid in Town, Heartache Tonight či Hotel California. Eagles patria medzi najúspešnejšie kapely na svete, predali viac ako 150 miliónov kópií nahrávok. Dvojtýždenník Rolling Stone zaradil Hotel California na 37. miesto v rebríčku 500 najlepších albumov všetkých čias a v roku 2004 kapelu tento magazín zaradil na 75. priečku rebríčka 100 najlepších interpretov všetkých čias. Šesťnásobných držiteľov ceny Grammy uviedli v roku 1998 do Rock'n'rollovej siene slávy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies