Džudista Randl v tomto roku ešte stihne tri turnaje, už v nedeľu Abú Dabí

NETKY.SK • 30 Október 2015, 11:06 • 2 min
Džudista Randl v tomto roku ešte stihne tri turnaje, už v nedeľu Abú Dabí

BANSKÁ BYSTRICA - Na konto Slovenského zväzu džuda pribúdajú výsledky, škoda len, že menej výrazné. Lepšiu náladu by mali vyvolať najbližšie podujatia, nadchádzajúci víkend turnaj Grand Slam v Abú Dabí a ME do 23 rokov v Bratislave v polovici novembra.

slovakia

left justify in out

Abú Dabí bude v rukách najlepšieho slovenského džudistu Milana Randla. Zatiaľ si dôvodov na spokojnosť užil poskromne. Prvoradou motiváciou sa stala pre neho olympijská kvalifikácia a zatiaľ sa pohybuje tesne pod čiarou, ktorá oddeľuje olympionikov od zbytku sveta.

 

"Určite som mal iné predstavy," hodnotí sa Milan Randl, "na Svetových vojenských hrách v kórejskom Mungjeongu asi najviac, síce som vyhral prvý zápas Čilanom Jelvesom, po polminúte som ho udržal, nasledoval však Talian Carollo. Tento rok som ho zdolal, teraz zasa prehral. Dosť sa na mňa pripravil, prakticky celý zápas som viedol, neudržal som to, bol mimoriadne aktívny. Možno aj preto, že som trochu podcenil zhadzovanie hmotnosti, tri dni pred súťažou som mal ešte šesť kíl nadváhu a ťažko sa mi zhadzovalo."

 

Aj od Grand Slamu v Paríži si sľuboval Milan Randl viac. "Fín Viitanen ma silovo prekvapil, otočil som zápas, hodil ho v závere na waza-ari a navyše udržal. Ďalší súper Nemec Odenthal momentálne ťaží z dobrej formy, vedel ako na mňa a mne chýbala fantázia. Nevedel som si presadiť úchop, ani vymyslieť nejaký chvat, prehral som na waza-ari."

 

Po turnaji si Milan Randl minulý týždeň schuti v Paríži zatrénoval na tradičnom randori. "Považujem ho vôbec za najkvalitnejšie, zíde sa na ňom celý svet a ja som sa snažil vyberať za súperov borcov z exotickejších krajín. Dopadlo to výborne, všetko som si odzápasil a verím, že v Abú Dabí bude lepšie ako doteraz."

 

Milan Randl dúfa, že sa mu podarí získať do olympijskej kvalifikácie v Abú Dabí viac bodov, no bude to mať v nedeľu v IPIC aréne nesmierne náročné. Najskôr sa stretne s Brazílčanom Bettonim a ak uspeje, narazí na lepšieho z dvojice Bauza (Lit.) - Iliadis (Gr.). "Grand Slamy sa hodnotia najvyššie, napríklad v Paríži som si za jediné víťazstvo pripísal 60 bodov. Raz to musí prísť, teraz som sa prakticky nezastavil a cítim, že takáto záťaž mi pomáha. Len si želám viac takých tréningových kempov ako v Paríži a viac sa vyzápasiť. Tohto roku ešte vycestujem do Ázie, nejaké financie sa zohnali, a tak môžem štartovať na novembrových turnajoch Grand Prix v čínskom Qingdao a kórejskom Jeju. Tento rok by som naozaj chcel poskočiť na rankingové priečky zabezpečujúce účasť v olympijskom Riu, zdravotne som v poriadku, len na hmotnosť musím viac dohliadať. Ak by som sa kvalifikoval do Ria, tak po olympiáde možno prejdem o váhu vyššie."

 

Slovenské džudo sa v októbri spoliehalo aj na MSJ, zhodou okolností s rovnakým dejiskom, kde štartuje Milan Randl, v arabskom Abú Dabí. Šéftréner mládeže Ján Gregor ml.: "Od našich dvoch nádejí Adely Jakubcovej a Filipa Štancela sme čakali viac, no súhra okolností nám nedovolila vyniknúť. Adela v -63 narazila na neskoršiu zlatú Japonku Nabekurovú, Filip Štancel v -90 musel po zranení poskočiť do vyššej hmotnostnej kategórie a nemohol si v nej dovoliť to, na čo bol zvyknutý. Vyradil sa sám v súboji s Faruchim z Tadžikistanu po nedovolenej technike, asi pramenila aj z jeho predchádzajúcich zdravotných ťažkostí."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies