Džezový spevák Jon Hendricks nás navždy opustil

NETKY.SK • 24 November 2017, 08:00 • 2 min
Džezový spevák Jon Hendricks nás navždy opustil

TOLEDO - Vo veku 96 rokov zomrel americký džezový spevák a textár Jon Hendricks.

slovakia

left justify in out

Rodák z Newarku v štáte Ohio zomrel v stredu v nemocnici v New Yorku.


John Carl Hendricks sa narodil 16. septembra 1921. S vystupovaním začínal na amatérskych predstaveniach a ako 14-ročný spieval v nočných kluboch v Tolede v Ohiu, kde mu spoločnosť robil klavirista Art Tatum. Preslávil sa v 50. a 60. rokoch ako člen tria Lambert, Hendricks & Ross, v ktorom pôsobil spolu s Daveom Lambertom a Annie Ross.

 

Trio spopularizovalo takzvaný vocalese - štýl spievania, kedy umelci spievajú slová do zvyčajne inštrumentálnych skladieb - a neskôr inšpirovalo napríklad Joni Mitchell či skupinu Manhattan Transfer. Formácia vydala sedem štúdiových albumov.

 

Hendricks neskôr pôsobil aj ako sólový interpret a vydal dvanásť albumov. Na konte má jednu cenu Grammy, ktorú v roku 1986 získal za spoluprácu na skladbe Another Night in Tunisia Bobbyho McFerrina a Manhattan Transfer. Pôsobil aj ako univerzitný pedagóg.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies