Dvojzápasový dištanc pre Perneckého, Sabo ma uvoľnenú činnosť

NETKY.SK • 15 November 2013, 14:37 • 2 min
Dvojzápasový dištanc pre Perneckého, Sabo ma uvoľnenú činnosť

BRATISLAVA - Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (SFZ) na svojom ostatnom zasadnutí udelila dvojzápasový dištanc brankárovi Andrejovi Perneckému z FK DAC 1904 Dunajská Streda, ktorý v zápase 17. kola Corgoň ligy 2013/2014 na pôde Banskej Bystrice dostal červenú kartu za podrazenie súpera v gólovej príležitosti.

slovakia

left justify in out

Za štyri napomínania majú na jedno majstrovské stretnutie zastavenú činnosť Jiří Kladrubský zo Slovana Bratislava, Milan Jirásek z FK Senica, Tomáš Ďubek z MFK Ružomberok, Ákos Szarka z FK DAC 1904 Dunajská Streda a Roman Mihálik z druholigového tímu Duslo Šaľa. Po druhej ŽK majú na jeden duel v domácej pohárovej súťaži zastavenú činnosť Léandre Gaël Tawamba (MFK Ružomberok) a Oumar Diaby (MFK Košice).

Disciplinárka začala konanie voči Erikovi Sabovi zo Spartaka Trnava, ktorý v zápase 17. kola Corgoň ligy proti MŠK Žilina dostal ČK. "Na základe zápisu o stretnutí, správy pozorovateľa rozhodcov a vyjadrenia odbornej komisie DK SFZ zastavuje konanie a konštatuje, že menovaný hráč bol chybne označený za previnilca, čo arbiter zdokumentoval v zázname rozhodcu po stretnutí," uvádza sa v úradnej správe SFZ číslo 19, ktorú v piatok zverejnil portál www.futbalsfz.sk. Komisii sa bude "spovedať" Sabov spoluhráč Marek Janečka, ktorý má do vyriešenia prípadu zastavenú činnosť. Práve Janečka mal namiesto Saba dostať červenú kartu v súboji proti Žiline.

DK SFZ vyhovela žiadosti Tomáša Belica (FK DAC 1904 Dunajská Streda) o zmenu disciplinárneho opatrenia a zostávajúci dištanc na jedno súťažné stretnutie mu odložila podmienečne na 6 mesiacov do 14. mája 2014. Dvojzápasový nepodmienečný trest dostal Andrej Maťašovský z druholigového klubu MFK Dubnica za podrazenie súpera v gólovej príležitosti a tri stretnutia si nezahrá Adam Morong z treťoligového ŠKF Sereď za hrubé nešportové správanie voči rozhodcovi a vulgárne výrazy.

Druholigový klub Partizán Bardejov dostal za nedostatočnú usporiadateľkú službu - umožnenie vnesenia a používania pyrotechnických výrobkov, neidentifikáciu previnilcov a nedostatočnú činnosť hlásateľskej služby pokutu 250 eur a povinnosť prijať opatrenia smerujúce k zamedzeniu obdobných previnení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies