Dve zo zranených akrobatiek v cirkuse môžu mať problém znovu chodiť

NETKY.SK • 7 Máj 2014, 22:19 • 2 min
Dve zo zranených akrobatiek v cirkuse môžu mať problém znovu chodiť

PROVIDENCE - Dve z ôsmich zranených akrobatiek, ktoré spadli z výšky pri vystúpení v cirkuse v americkom štáte Rhode Island, utrpeli zranenia miechy a len čas ukáže, či budú znovu chodiť. Informovala dnes o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Všetky akrobatky sú rozhodnuté uzdraviť sa tak rýchlo, ako sa len dá, a chcú vrátiť sa k práci, ktorú milujú, povedal Timothy Babineau, výkonný riaditeľ nemocnice v Rhode Islande.
     

Neurochirug, ktorý má pacientky na starosti, uviedol, že dve z nich si síce cítia nohy, ale pohybujú nimi len obmedzene. Potrvá rok až dva, kým sa ukáže, či sa úplne vyliečili a budú môcť chodiť. Podľa lekárov budú všetky akrobatky potrebovať fyzioterapiu.
     

K nešťastiu došlo v cirkuse Ringling Brothers and Barnum and Bailey pri vystúpení nazvanom "Legendy", keď akrobatky viseli ako "ľudský luster", pričom na uchopenie využívali svoje vlasy.
     

Podporná kovová konštrukcia, z ktorej akrobatky viseli, sa uvoľnila od nosníka. Ženy spadli z výšky sedem až 12 metrov. Vyšetrovaním sa zistilo, že zlyhala svorka, ktorá účinkujúcich uchopila a mala udržať na konštrukcii.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies