Dve vylúčenia a debakel pokazili debut trénerky v ázijskej Lige majstrov, proti Scolariho tímu nemali šancu

NETKY.SK • 23 Február 2017, 11:17 • 2 min
Dve vylúčenia a debakel pokazili debut trénerky v ázijskej Lige majstrov, proti Scolariho tímu nemali šancu

PEKING - Prvá žena na trénerskej lavičke klubu ázijskej futbalovej Ligy majstrov Čchan Jüen-tching si svoj debut v súťaži predstavovala inak. Po vysokej prehre jej zverencov Eastern SC 0:7 v stredajšom zápase G-skupiny na pôde čínskeho Kuang-čou Evergrande ju mohlo utešiť aspoň otcovský pozdrav od Luiza Felipeho Scolariho. Ostrieľaný Brazílčan po víťazstve odkráčal k lavičke hostí, kde sedela skormútená Čchan, srdečne jej potriasol rukou a potľapkal po ramene.

slovakia

left justify in out

Všetky predzápasové plány Čchan roztrhali na kúsky dve vylúčenia v prvom polčase. Stopér Wong Tsz Ho sa porúčal bez predchádzajúceho varovania už v 3. min, keď rukou zastavil loptu na bránkovej čiare a z následného pokutového kopu domáci otvorili skóre. Wong Čchi Čchung ho nasledoval v 34. min po druhej žltej karte.

 

"Dve červené karty do zmeny strán kompletne zničili všetko, čo sme si naplánovali. Máme veľa mladých hráčov, ktorí robia chyby. Verím, že sa z nich dokážu poučiť," povedala 28-ročná trénerská debutantka. Čchan vlani priviedla Eastern SC k trofeji v najvyššej hongkonskej súťaži.


Scolariho mužstvo ponúknutú výhodu dokonale využilo, prvý raz išlo do kabín s vedením 3:0 a v druhom polčase ho ešte zveľadilo. "Nebol to normálny zápas. Náš súper hral od prvého polčasu s deviatimi futbalistami. Podarilo sa nám to využiť," uviedol tréner brazílskych majstrov sveta z roku 2002. Scolari s Evergrande ovládol ázijskú Ligu majstrov v roku 2015, na konte má dva čínske tituly. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies