Dve členky Pussy Riot si musia odpykať trest v tvrdšom väzení

NETKY.SK • 16 Október 2012, 07:39 • 2 min
Dve členky Pussy Riot si musia odpykať trest v tvrdšom väzení

Dve členky Pussy Riot si musia odpykať trest v tvrdšom väzení

slovakia

left justify in out

img

Nadežda a Marija si odpykajú trest mimo Moskvy. Podmienky v trestaneckej kolónii sú tam oveľa tvrdšie.

Dve zvyšné členky ruskej punkrockovej skupiny Pussy Riot si musia odpykať trest odňatia slobody v odľahlej trestaneckej kolónii mimo Moskvy, kde sú podmienky oveľa tvrdšie. Oznámil to v pondelok právnik hudobníčok a aktivistiek Mark Fejgin, ktorého citovala ruská tlačová agentúra RIA Novosti.

Právnik uviedol, že Nadežda Tolokonnikovová (22) a Marija Aľochinová (24) chceli zostať vo väzobnom zadržiavacom centre v Moskve, kde sa nachádzajú v súčasnosti, a chceli pracovať v kuchyni.

"Priniesol som doklady, ktoré potvrdzujú, že majú dostatočné schopnosti, aby pracovali ako kuchárky. Ale odmietli ich," povedal advokát Fejgin a dodal, že odvolací súd neuviedol dôvod zamietnutia tejto žiadosti.

Moskovský súd minulý týždeň v stredu počas odvolacieho pojednávania oslobodil členku Pussy Riot Jekaterinu Samucevičovú, ale nariadil, že zvyšné dve ženy z protiputinovskej hudobnej skupiny si musia svoj dvojročný trest odpykať.

Všetky tri hudobníčky poslal ruský súd 17. augusta na dva roky do väzenia, pričom predtým ich uznal za vinné z "výtržníctva s cieľom podnecovať náboženskú nenávisť". Tento verdikt vyvolal po celom svete protesty a tiež ostrú medzinárodnú kritiku.

Právnici skupiny odmietli argument, že 40-sekundové vystúpenie kapely v hlavnom moskovskom pravoslávnom chráme bolo protináboženské, a vyhlásili, že išlo o protest proti podpore, akú preukazovala ruská pravoslávna cirkev Vladimirovi Putinovi pred marcovými prezidentskými voľbami.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies