Dušan (34) dostal za lúpež prísnejší trest

NETKY.SK • 2 September 2014, 16:32 • 2 min
Dušan (34) dostal za lúpež prísnejší trest

BANSKÁ BYSTRICA - Nepodmienečný trest odňatia slobody vo výmere štyri roky a osem mesiacov za lúpež, ublíženie na zdraví a výtržníctvo uložil odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 34-ročného Dušana Gašpara zo Zvolena.

slovakia

left justify in out

Gašpar v auguste minulého roku napadol s ďalšou osobou dvoch bezdomovcov, zbil ich a obral o 60 eur. Okresný súd vo Zvolene ho uznal za vinného z ublíženia na zdraví a z výtržníctva, za čo mu uložil trest 16 mesiacov odňatia slobody nepodmienečne. Voči tomu sa odvolal prokurátor, ktorý žiadal prípad kvalifikovať podľa pôvodnej obžaloby, teda aj ako lúpež. Odvolal sa i Gašpar s tým, že žiada oslobodiť, pretože jeho vina nebola preukázaná. 

 

Odvolací senát vyhovel žalobcovi a Gašparovi uložil trest odňatia slobody vo výmere štyri roky a osem mesiacov. Sudca hneď nariadil aj výkon trestu. Gašparovi ešte trest zvýšia o ďalších päť mesiacov, lúpež totiž spáchal v skúšobnej lehote podmienečného odsúdenia, a tak ho čaká konanie o premene trestu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies