Ďuriša odchod Krejčího zaskočil, teší sa na EURO aj Bakoša

NETKY.SK • 19 Máj 2016, 17:43 • 2 min
Ďuriša odchod Krejčího zaskočil, teší sa na EURO aj Bakoša

SENEC - Slovenský futbalový útočník Michal Ďuriš prispel 16 gólmi v 25 zápasoch k obhajobe majstrovského titulu Viktorie Plzeň. Dlho ašpiroval na post najlepšieho kanoniera Synot ligy, ale podľa jeho slov bola dôležitejšia obhajoba.

slovakia

left justify in out

K majstrovskému hetriku však už "Viktoriánov" nepovedie tréner Karel Krejčí, ktorý vo štvrtok abdikoval, čo Ďuriša dosť prekvapilo. Dvadsaťsedemročný bývalý hráč Banskej Bystrice by práve na EURO vo Francúzsku mohol najvyššie držať slovenskú ofenzívnu zástavu. Žiadny tlak však z tejto zodpovednosti necíti.

 

"Nepripúšťam si to, a nijak to veľmi neriešim. Hlavne dúfam, že budem zdravotne v poriadku. A potom môže prísť nejaký pekný výsledok," povedal na štvrtkovom zraze reprezentácie v Senci a poukázal tak na jeho zranenie, ktoré mu v závere sezóny komplikovalo život. Padli slová aj o ohrození štartu na historickom turnaji pre Slovensko.

 

Napriek tomu v snahe bojovať o najlepšieho strelca v ČR nastúpil, dokonca aj skóroval, potom si ale zranený členok v rozcvičke opäť podvrtol a vynechal tak aj posledný ligový zápas: "Keby som sa necítil dobre, tak nenastúpim. Rehabilitácia prebiehala dobre. Ale nejaké dva týždne potom som si to podvrtol znova a už som nechcel viac riskovať. Tak som si dal voľno," vysvetlil Ďuriš, ktorý je v otázke jeho zdravotného stavu optimistom: "Týždeň som mal voľno, rehabilitoval som, členok dostal odpočinok a verím, že to bude dobré."

 

Boj o honor najlepšieho strelca Synot ligy v tejto sezóne, ktorý napokon skončil lepšie pre Sparťana Davida Lafatu (20 gólov), bral s nadhľadom: "Stále som tvrdil, že najdôležitejší je titul. A ten sa podaril. Ak by vyšiel aj najlepší strelec, bolo by to niečo navyše. Nakoniec ma to trošku zamrzelo, ale bol som dlho zranený a to všetko ovplyvnilo."

 

Plzeň si záver sezóny pokazila a hanebná prehra 0:5 na Slavii v poslednom kole viedla klub k udeleniu pokút hráčom. "K tomu by som sa nechcel vyjadrovať, to je na klube, ako sa rozhodne. Na poslednom zápase som ani nebol prítomný, už som bol na Slovensku. Nerád by som to príliš rozoberal," skonštatoval autor troch gólov za Slovensko v 23 dueloch, ktorý v deň reprezentačného zrazu SR prišiel aj o klubového trénera. Krejčí rezignoval, čo zdôvodnil stratou energie a túžbe viac času venovať rodine. "Ja som sa to dočítal iba teraz na internete a som z toho prekvapený. Spraví s nami titul a odíde. Sám som zvedavý, aký bude nástupca a ako to celé bude pokračovať."

 

Dobrou správou je pre Ďuriša návrat krajana Mareka Bakoša do Plzne z Liberca. "Bol som s Marekom skoro dennodenne v kontakte a vedel som o všetkom. Aj sme to riešili spolu. Som rád, že sa vrátil," uzavrel Ďuriš.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies