Ďuriš zrejme bez zlomeniny: Plzenská penaltová mizéria trvá

NETKY.SK • 4 Apríl 2016, 12:26 • 2 min
Ďuriš zrejme bez zlomeniny: Plzenská penaltová mizéria trvá

PLZEŇ - Rozsah zranenia slovenského futbalového reprezentanta v službách Viktorie Plzeň Michala Ďuriša odhalia pondelkové vyšetrenia.

slovakia

left justify in out

Ďuriš nedohral sobotňajšie domáce stretnutie 23. kola najvyššej českej súťaže proti Vysočine Jihlava (2:0). Dvadsaťsedemročný útočník si v 64. minúte počas jedného zo súbojov poranil členok ľavej nohy a ihneď ho transportovali do nemocnice. Ďurišova zdravotná indispozícia nie je pred blížiacimi sa majstrovstvami Európy vo Francúzsku (10. júna - 10. júla) dobrou správou pre trénera slovenskej reprezentácie Jána Kozáka a ani pre kormidelníka "viktoriánov" Karla Krejčího. "Nie som z toho veľmi nadšený, neviem, ešte nemám informácie. Je to členok, ale či sú to väzy alebo len niečo natiahnuté, uvidíme. Nie je to veľmi príjemné, snáď ho náš tím dá čo najskôr do poriadku," citoval kouča Krejčího denník Sport. Podľa informácií českého periodika by nemalo ísť v Ďurišovom prípade o zlomeninu, no neočakáva sa jeho návrat na trávniky skôr než o dva týždne. Ďuriš s pätnástimi presnými zásahmi kraľuje poradiu strelcov Synot ligy.

Futbalisti Viktorie v sobotu zveľadili aj jednu nelichotivú štatistiku. Daniel Kolář v 84. min za stavu 2:0 nepremenil pokutový kop, neuspel ani vzápätí pri opakovanom pokuse. Z ôsmich penált v tejto sezóne premenili hráči Plzne trestuhodne len tri. Tribúny Doosan Areny opäť vyvolávali meno slovenského reprezentačného brankára Viktorie Matúša Kozáčika, no ten sa nedostal k realizácii pokutového kopu. "Možno by to Dan mal vyhodnotiť a netlačiť sa k tomu, penált už zahodil dosť. Mrzí ma to, stále musím odpovedať na otázku, prečo sme neskórovali z jedenástky," povedal Krejčí, ktorého doplnil neúspešný exekútor Kolář: "Musím sa chlapcom ospravedlniť. Aspoň už vieme, že ja už kopať nebudem. Nebol som si istý, či na druhú môže ísť niekto iný, navyše som chcel odčiniť svoje zaváhanie. Slušne povedané, pokazil som to. Nabudúce asi môže ísť 'Koza'."

Plzeň je sedem kôl pred koncom súťaže lídrom Synot ligy, jediným konkurentom v boji o titul je pre úradujúceho českého šampióna Sparta Praha, ktorá má o deväť bodov menej a jeden zápas k dobru.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies