Dunajský vodník sprevádzal v Bratislave ľudí podujatím Deň Dunaja 2013

NETKY.SK • 23 Jún 2013, 14:04 • 2 min
Dunajský vodník sprevádzal v Bratislave ľudí podujatím Deň Dunaja 2013

BRATISLAVA - Dunajský vodník sprevádzal v Bratislave ľudí podujatím Deň Dunaja 2013, spustil aj premietanie nového filmu o tejto rieke. V rámci dňa sa uskutočnili viaceré aktivity v átriu ministerstva životného prostredia, vypúšťali sa malé jesetery do Dunaja a záujemcovia sa tiež mohli bezplatne plaviť po rieke a vypočuť si odborný výklad.

slovakia

left justify in out

Deň Dunaja je podľa hovorkyne Vodohospodárskej výstavby Diany Migaľovej Baschierovej už tradičným podujatím. Priblížila, že sa na ňom zúčastňujú všetky dunajské krajiny s cieľom uctiť si jednu z najväčších európskych riek. Všetky krajiny Dohovoru o spolupráci pri ochrane a trvalom využívaní Dunaja dohovore sa zaviazali každoročne usporiadať oslavu sviatku symbiózy rieky a človeka. Na deti tak dnes čakali rôzne súťaže a atrakcie. Záujemcovia si tiež mohli vyskúšať pretekárske kajaky na suchu a pre tých, ktorí majú radi modernú hudbu a tanec, bol pripravený hudobný program v podaní mladých umelcov. Podujatie, ktorého cieľom je upriamiť pozornosť verejnosti na najdlhšiu rieku v Európskej únii, pripravili rezortné organizácie ministerstva Vodohospodárska výstavba a Slovenský vodohospodársky podnik v spolupráci s ďalšími partnermi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies