Dumoulin víťazom 100. edície Gira, dokázal to ako prvý Holanďan

NETKY.SK • 28 Máj 2017, 17:59 • 2 min
Dumoulin víťazom 100. edície Gira, dokázal to ako prvý Holanďan

MILÁNO - Holandský cyklista Tom Dumoulin dosiahol celkové prvenstvo na jubilejnom 100. ročníku etapových pretekov Giro d'Italia. Do ružového dresu sa opäť obliekol v nedeľňajšej záverečnej 21. etape, ktorou bola časovka na 29,3 kilometra z motoristického okruhu Monza do centra Milána.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťšesťročný Dumoulin, ktorý prišiel o post lídra v 19. etape, vyrazil zo štvrtého miesta priebežného poradia s odstupom 53 sekúnd na vedúceho Kolumbijčana Naira Quintanu. Potvrdil úlohu najlepšieho časovkára spomedzi všetkých adeptov na celkovú klasifikáciu a obsadil druhú priečku s 15-sekundovým mankom na víťazného krajana Josa van Emdena. 

 

 

Člen tímu Sunweb sa stal prvým Holanďanom, ktorý triumfoval na Gire. Výrazne najúspešnejší sú domáci pretekári so 69 víťazstvami. "Je to šialené. Bol som nesmierne nervózny, no dokázal som to. O medzičasoch som nevedel," povedal Dumoulin bezprostedne po svojom životnom úspechu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies