Duda nezvažuje odchod z Legie Varšava, túži po Lige majstrov

NETKY.SK • 9 Jún 2014, 13:29 • 2 min
Duda nezvažuje odchod z Legie Varšava, túži po Lige majstrov

VARŠAVA - Slovenského mládežníckeho futbalového reprezentanta Ondreja Dudu teší záujem európskych klubov o jeho služby, momentálne však neuvažuje o odchode z poľskej Legie Varšava.

slovakia

left justify in out

Vedenie Legie minulý týždeň informovalo o tom, že odmietlo ponuku belgického Anderlechtu Brusel za prestup slovenského mladíka. Klub z hlavného mesta Poľska v ostatnom období viackrát avizoval, že nehodlá za každú cenu predávať svojich kľúčových hráčov. Belgičania údajne ponúkli za 19-ročného rodáka zo Sniny tri milióny eur, v súvislosti s Dudom sa hovorí aj o interese francúzskeho klubu Olympique Marseille. "Je to parádna suma, ale ja to momentálne neriešim. Nemám dôvod odísť z Legie a ani sa ma na to nikto z vedenia klubu nepýtal," citoval Dudu portál corgonliga.sk.

 

"Uplynulá sezóna mala všetko, vrátane zápletky, keď som musel čakať, ako sa vyvinie môj prestup a musel som trénovať len individuálne. Po futbalovej aj psychickej stránke mi teda minulý súťažný ročník dal veľa. Veľmi mi pomohli aj Košice, kde som dostal šancu hrať najvyššiu súťaž v mladom veku. Trénerom Kozákovi a Galkovi patrí moja obrovská vďaka," neopomenul Duda, ktorý mal po príchode do Legie aj jeden špeciálny dôvod na radosť: "Spoluhráči mi hovorili, že si nepamätajú, aby mal nejaký iný hráč predtým takéto vrúcne privítanie. Od začiatku som cítil podporu našich priaznivcov, je to niečo fantastické." 

 

Mládežnícky reprezentant SR sa na konci sezóny tešil z premiérového zisku majstrovského titulu. "Samozrejme, vždy sa dá všetko urobiť lepšie, ale ja som celkom spokojný. Myslím si, že som naskočil dobre, vyhýbali sa mi zranenia a aj futbalovo som sa zlepšil. Navyše, prvýkrát som získal titul. Oslavy boli parádne," vyhlásil Duda, ktorý má pre nastávajúcu sezónu 2014/2015 ďalší veľký cieľ: "Snom každého hráča je zahrať si v Lige majstrov. Budeme štartovať v treťom predkole, no všetci veríme, že sa nám podarí dostať do hlavnej súťaže." 

 

Ondrej Duda je hráčom Legie iba od začiatku jarnej časti sezóny 2013/2014 a okamžite si vybojoval miesto v základnej zostave nórskeho trénera Henninga Berga. V doterajších dvanástich stretnutiach Ekstraklasy strelil tri góly. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies