Druhé kolo komunálnych volieb na Ukrajine rozhodne o starostovi Kyjeva

NETKY.SK • 15 November 2015, 14:48 • 2 min
Druhé kolo komunálnych volieb na Ukrajine rozhodne o starostovi Kyjeva

KYJEV - Ukrajinci v Kyjeve a ďalších 28 veľkých mestách si dnes vyberajú nových starostov v druhom kole volieb do obecných orgánov, ktorých prvé kolo z 25. októbra potvrdilo vedúce postavenie strany tamojšieho prezidenta Petra Porošenka.

slovakia

left justify in out

V hlavnom meste sa uchádza o znovuzvolenie úradujúci starosta Vitalij Kličko známy ako bývalý boxer, ktorý kandiduje za Porošenkovu stranu Solidarita - Blok Petra Porošenka. Jeho vyzývateľom je ultranacionalista Boryslav Bereza. Hlasovanie v Kyjeve zatiaľ prebieha pokojne, informuje agentúra DPA s odvolaním sa na ukrajinské médiá.


Šance Berezu na víťazstvo sú považované za mizivé, keďže prvé kolo volieb sa skončilo v prospech Klička v približnom pomere 41 ku deviatim percentám odovzdaných hlasov.


Jedným z ďalších veľkomiest, kde Ukrajinci volia starostu, je strategicky významný Dnepropetrovsk. Hlasovanie potrvá do 19.00 h SEČ, pričom na bezpečnosť má dohliadať približne 31 600 policajtov, informuje DPA. Zverejnenie predbežných výsledkov sa očakáva v pondelok.


Októbrové prvé kolo komunálnych volieb na Ukrajine sa malo konať vo všetkých oblastiach okrem území označovaných za okupované - teda Krymu, Sevastopola a častí Doneckej a Luhanskej oblasti ovládaných proruskými separatistami. Na viacerých miestach sa však v skutočnosti nehlasovalo a voľby sa mali uskutočniť v náhradných termínoch.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies