Draft NHL: Colorado si z 1. miesta vybralo MacKinnona, európskou jednotkou Barkov

NETKY.SK • 1 Júl 2013, 09:28 • 2 min
Draft NHL: Colorado si z 1. miesta vybralo MacKinnona, európskou jednotkou Barkov

NEWARK - Jednotkou vstupného draftu zámorskej hokejovej NHL sa stal kanadský útočník Nathan MacKinnon. Sedemnásťročného centra tímu Halifax Mooseheads (QMJHL) si v nedeľu vybral z prvého miesta klub Colorado Avalanche.

slovakia

left justify in out

Právo druhej voľby mala Florida a Panthers si ju uplatnili na fínskeho útočníka s ruskou krvou Alexandra Barkova z Tappary Tampere. Draftovou trojkou sa stal klubový spoluhráč MacKinnona z Halifaxu, krídelník Jonathan Drouin, po ktorom siahli funkcionári Tampy Bay Lightning.

Predstavitelia Colorada avizovali už niekoľko dní dopredu, že svoju voľbu uplatnia na MacKinnona a svoje slovo, aj napriek rôznym špekuláciám, dodržali. "Je to neuveriteľný pocit. Som súčasťou organizácie Avalanche a už sa neviem dočkať prípravného kempu," citoval slová nádejného hokejistu portál tsn.ca. MacKinnon v uplynulom ročníku pomohol Halifaxu k zisku prestížneho Memorial Cupu, v základnej časti juniorskej QMJHL nazbieral 32 gólov a 75 bodov v iba 44 dueloch.

Šikovný útočník je rodákom z mestečka Cole Harbor, odkiaľ pochádza i kapitán Pittsburghu Sidney Crosby, teda hráč, s ktorým je MacKinnon porovnávaný. Mladík reprezentoval v sezóne 2012/2013 svoju krajinu na svetovom šampionáte hráčov do 18 i 20 rokov.

Európskou jednotkou sa stal Barkov, ktorý spojil svoju budúcnosť s Kopeckého Floridou. "Som veľmi šťastný, že ma draftovali práve Panthers," povedal lámanou angličtinou.

Prekvapením je až štvrté miesto na drafte Setha Jonesa, obranca Portlandu Winterhawks bol najvyššie hodnoteným hráčom v preddraftovom rebríčku Centrálneho skautského úradu (CSS). Amerického hokejistu tmavej farby pleti si vybral klub Nashville Predators. Z piateho miesta si Ottawa vytiahla švédskeho centra Eliasa Lindholma.

Tradičný draft hokejových talentov tento rok hostila hala Prudential Center v Newarku, ktorá je domovským stánkom tímu NHL New Jersey Devils. Draft prebehol v zmenenej podobe, vzhľadom na lockutom skrátenú sezónu sa všetkých sedem kôl a 211 výberov konalo v jeden deň.
      
Draft 2013 - poradie na prvých 10 miestach:
1. Colorado - Nathan MacKinnon (center, Kan., Halifax/QMJHL), 2. Florida - Alexander Barkov (center, Fín., Tappara Tampere/Fín.), 3. Tampa Bay - Jonathan Drouin (krídelník, Kan., Halifax/QMJHL), 4. Nashville - Seth Jones (obranca, USA, Portland/WHL), 5. Carolina - Elias Lindholm (center, Švéd., Brynäs/Švéd.), 6. Calgary - Sean Monahan (center, Kan., Ottawa/OHL), 7. Edmonton - Darnell Nurse (obranca, Kan., S. Ste. Marie/OHL), 8. Buffalo - Rasmus Ristolainen (obranca, Fín., TPS Turku/Fín.), 9. Vancouver - Bo Horvat (center, Kan., London/OHL), 10. Dallas - Valerij Ničuškin (krídelník, Rus., Traktor Čeľabinsk/KHL)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies