Do priemyselnej zóny by mohol prísť ázijský investor

NETKY.SK • 10 Október 2011, 19:44 • 2 min
Do priemyselnej zóny by mohol prísť ázijský investor

Do priemyselnej zóny by mohol prísť ázijský investor

slovakia

left justify in out

img

Ruská farmaceutická spoločnosť, ktorá by mala v priemyselnom parku v Kežmarku v prvej fáze zamestnať 80 – 100 ľudí, by mohla výrobu začať na jeseň budúceho roka. O priemyselný park má záujem aj investor z Ázie. "Problém ruskej farmaceutickej firmy je v tom, že žiadna z našich bánk im nebola ochotná poskytnúť úver, napriek tomu, že majú aj investičný stimul od vlády vo výške cca tri milióny eur a preinvestovali už sedem miliónov eur," zdôvodnil primátor Kežmarku Igor Šajtlava. 
Zatiaľ všetky náklady investujú z vlastných zdrojov. Momentálne sa v Taliansku vyrába technológia, ktorá je špecifická pre výrobu farmaceutickej firmy. Výroba tejto technológie trvá cca jeden rok. "Rokujú aj so zahraničnou bankou o poskytnutí úveru, pokiaľ mám informácie, tak tie rokovania sú v konečnej fáze," dodal Šajtlava. V ďalšej etape by firma mala zamestnať ďalších 300 až 350 ľudí.
Do priemyselného parku v Kežmarku by mal prísť podľa primátora aj ázijský investor. "Boli sa tu už dvakrát pozrieť, vyzerá to veľmi sľubne, ale budeme o tom informovať, až keď to bude na 100%," upozornil primátor. Malo by ísť o spoločnosť, ktorá vyrába elektronické komponenty do automobilov.
Kežmarská priemyselná zóna je rozdelená na dve etapy, obe majú po desať hektárov. Prvá z nich je kompletne pripravená aj so sieťami a cestami, to je priestor, kde stavia halu ruská spoločnosť. "Druhá etapa je za železnicou, tam sme minulý rok dokončili protipovodňové úpravy, bude treba tam ešte dokončiť cestu a prejazd cez železnicu," dodal Šajtlava. Obaja investori dohromady zaberú cca šesť hektárov z celej priemyselnej plochy.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies