Do poslaneckého klubu SaS vstupujú Droba a Jurzyca

NETKY.SK • 9 Január 2015, 11:15 • 2 min
Do poslaneckého klubu SaS vstupujú Droba a Jurzyca

BRATISLAVA - Nezaradení poslanci NR SR Juraj Droba a Eugen Jurzyca vstupujú do klubu SaS, členmi strany zatiaľ nebudú. Na dnešnej tlačovej konferencii to oznámil šéf liberálov Richard Sulík. Poslanecký klub SaS formálne neexistuje, keďže počet jeho členov klesol na šesť, pričom zákonné minimum je osem. Po príchode Jurzycu a Drobu tak opäť vznikne v priebehu najbližšej schôdze parlamentu, ktorá sa začína 27. januára.

slovakia

left justify in out

Droba je jedným zo zakladajúcich členov SaS. V roku 2013 stranu Richarda Sulíka aj s ďalšími štyrmi poslancami a desiatkami členov opustil. Odídenci sa následne spojili s hnutím NOVA Daniela Lipšica. Ani tu sa však nevyhli nezhodám, a po tom, ako boli v NOVA zbavení riadiacich funkcií, a boli zrušené aj ideologické frakcie, hrozili odchodom. Najskôr sa rozhodli zotrvať s tým, že musia dostať svoj priestor na liberálnu politiku, neskôr z hnutia NOVA odišli. Droba sa chcel v auguste 2014 vrátiť do SaS, Republiková rada ho však odmietla.

 

Exminister školstva Eugen Jurzyca odišiel z SDKÚ-DS v decembri 2014. Do parlamentu nastúpil v tomto volebnom období až v polovici roka 2014 ako náhradník za Ivana Štefanca, ktorý sa stal europoslancom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies