Do NBA mieri syn legendárneho Sabonisa

NETKY.SK • 7 Apríl 2016, 09:37 • 2 min
Do NBA mieri syn legendárneho Sabonisa

SPOKANE - V basketbalovej NBA by sa malo čoskoro znova objaviť slávne priezvisko. Na tohtoročný júnový draft do Brooklynu totiž mieri aj Domantas Sabonis, syn legendárneho litovského pivota Arvydasa.

slovakia

left justify in out

Jeho rovnako pod košom operujúci potomok mal v NCAA v drese Gonzaga University v tejto sezóne priemery 17,6 bodu a 11,8 doskoku, hľadá si agenta a pokúsi sa preraziť v najlepšej lige sveta, referuje ESPN. "Jeho otec bol zriedkavý zjav, čo sa narodí raz za sto rokov. A vyrastá nám ďalšia basketbalová hviezda," povedal vlani tréner Litvy Jonas Kazlauskas, pod vedením ktorého získal Domantas striebornú medailu na majstrovstvách Európy. Meria 211 cm a váži okolo 110 kg, narodil sa 3. mája 1996 v Portlande, kde si jeho otec vtedy obliekal dres Trail Blazers v NBA. A aj on nosí na drese jedenástku.

 

Arvydas Sabonis si pamätá ešte slávu sovietskeho basketbalu, s výberom ZSSR získal olympijské zlato v Soule 1988, titul majstra sveta 1982 a Európy 1985. Na "starom" kontinente je považovaný za najlepšieho pivota všetkých čias. Napriek robustnej postave vynikal excelentným videním hry, prihrávkami aj streľbou. Bol ťahúňom výnimočnej generácie Litovčanov, ktorá pod trénerskou taktovkou slávneho odborníka Vladasa Garastasa vybojovala bronzové medaily na OH v Barcelone 1992 aj o štyri roky neskôr v Atlante.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies