Do konca roka Česi rozhodnú, či k MS 2015 priberú aj Slovensko

NETKY.SK • 2 November 2012, 11:39 • 2 min
Do konca roka Česi rozhodnú, či k MS 2015 priberú aj Slovensko

Do konca roka Česi rozhodnú, či k MS 2015 priberú aj Slovensko - Hokej Na konci roku by sa malo rozhodnúť či Český hokejový zväz usporiada MS 2015 len v Prahe a Ostrave, alebo či si na pomoc zoberie aj Slovensko. Na ČSLH by sa v najbližších dňoch mali zao

slovakia

left justify in out

img

Na konci roku by sa malo rozhodnúť či Český hokejový zväz usporiada MS 2015 len v Prahe a Ostrave, alebo či si na pomoc zoberie aj Slovensko. 

Na ČSLH by sa v najbližších dňoch mali zaoberať tým, ktorý variant bude pre nich výnosnejší.

"Pre nás je na prvom mieste ekonomika. Tomu sa musí podriadiť všetko, inak to ani nie je možné," vyjadril sa pre český Sport prezident zväzu Tomáš Král. Šampionát by mal vygenerovať zisk v desiatkach miliónov korún, možno vraj aj cez 100 miliónov.

Slovenská strana chce do spoločného projektu vstúpiť s tým, že českú stranu prizve k organizácii MS v roku 2019, kedy by šampionát mala od Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) dostať. Túto myšlienku presadzujú aj predsedovia oboch vlád. 

"Som rád, že pán premiér Nečas sa o to zaujíma. Asi je na mieste sa stretnúť, ako by to malo vyzerať v praxi," dodal Tomáš Král, ktorý očakáva pri organizácii MS aj podporu štátu. 

Na konci novembra by malo byť jasno, ktorá možnosť bude pre Česko finančne zaujímavejšou.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies