Do Austrálie sa ešte vrátim, sľubuje 33-ročná Venus Williamsová

NETKY.SK • 13 Január 2014, 09:36 • 2 min
Do Austrálie sa ešte vrátim, sľubuje 33-ročná Venus Williamsová

MELBOURNE - Americká tenistka Venus Williamsová neprekonala prvú prekážku na Australian Open prvý raz od roku 2006. Staršia zo sestier Williamsových prehrala v maratónskom, takmer dve a pol hodiny trvajúcom súboji s Ruskou Jekaterinou Makarovovou (22.) 6:2, 4:6, 4:6.

slovakia

left justify in out

Napriek tomu bývalá svetová jednotka a teraz tridsaťsedmička sľubuje, že do Melbourne sa ešte určite vráti. "Milujem Austráliu a rada sa tu ešte ukážem. V ostatných dvanástich mesiacoch to bolo s mojím zdravotným stavom všelijaké, ale teraz sa cítim dobre a teším sa na ďalšie turnaje,“ priznala Venus Williamsová. V nedávnej minulosti trpela tzv. Sjogrenovým syndrómom, ktorý jej z tela odsával energiu a zhoršoval jej imunitu.

Držiteľka siedmich grandslamových titulov vo dvojhre sa netešila z triumfu na najvyššej úrovni od Wimbledonu 2008 a zatiaľ posledný turnajový finálový úspech si pripísala v Luxemburgu 2012. Ďaleko od celkového víťazstva nebola ani pred vyše týždňom v novozélandskom Aucklande, ale vo finále nestačila na Srbku Anu Ivanovičovú. Teraz v Melbourne proti obávanej ľaváčke Makarovovej vyhrala prvý set 6:2 za 31 minút. Druhý síce prehrala 4:6, ale v treťom viedla 3:0 a mala osud vo svojich rukách. Neznesiteľné teplo na kurte Margaret Courtovej a pribúdajúce chyby z rakety skúsenej Američanke však pomohli 25-ročnej Ruske k záverečnému obratu na 5:3, resp. 6:4. Po 56. nevynútenej chybe Williamsovej bol koniec zápasu. Dvojnásobná štvrťfinalistka z Melbourne Makarovová sa v 2. kole postaví proti Američanke Irine Falconiovej. 

"Nikdy nie je príjemné prehrať zápas v 1. kole a najmä na takom veľkom turnaji. Súperka však hrala výborne, podala sústredený výkon, zatiaľ čo ten môj počas zápasu kolísal. Ešte som sa nedívala na štatistiky, ale nevynútených chýb tam zrejme bolo priveľa,“ priznala V. Williamsová. Jej najlepším singlovým vystúpením na Australian Open je finále z roku 2003. Vo štvorhre sa tešila z triumfu po boku sestry Sereny štyri razy (2001, 2003, 2009, 2010). Šancu vylepšiť túto bilanciu budú mať aj v tomto roku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies