Do Afriky previezli 33 levov týraných v cirkusoch v Kolumbii a Peru

NETKY.SK • 1 Máj 2016, 08:57 • 2 min
Do Afriky previezli 33 levov týraných v cirkusoch v Kolumbii a Peru

JOHANNESBURG - Skupinu 33 levov zachránených z cirkusov v Kolumbii a Peru dopravili v noci nadnes do Južnej Afriky, kde ich vypustia do rezervácie pre veľké mačkovité šelmy, aby tam dožili.

slovakia

left justify in out

Píše o tom agentúra DPA.

 

Niektoré z týchto dovezených zvierat majú po rokoch zlého zaobchádzania poškodený zrak či chrup. "Vzali ich z divočiny a svoj život potom prežili v pekle," uviedol Jan Creamer, prezident ochranárskej organizácie Animal Defenders International, ktorá zvieratá zachránila.

 

Podľa jeho slov boli šelmy vystavované bitke a bolo im upierané všetko, čo "by im mohlo urobiť radosť". Na margo návratu levov do voľnej prírody Creamer povedal, že "ich vracia späť do raja, kam patria".

 

Po krátkom pobyte v karanténe budú levy žiť spoločne. Vzhľadom na ich zlé fyzické zdravie si už nedokážu uloviť potravu, takže ošetrovatelia ich budú musieť kŕmiť a napájať až do konca ich života.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies