Suroviny pre 4 osoby: ½ hlávky kelu, 4 zemiaky, soľ, majorán, celú rascu, kúsok masla, 1 cibuľu, 1 strúčik cesnaku, 1 bujón, 2 párky, olej, 1 PL hladkej múky, 1 PL mletej sladkej papriky,
Príprava:
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, cesnak, pridáme na rezance nakrájaný kel, na kocky nakrájané zemiaky, soľ, rascu, majorán, bujón a zalejeme vodou. Uvaríme do mäkka. Potom pridáme na kolieska nakrájané párky a kúsok masla na zjemnenie chuti. Z oleja, hladkej múky, mletej papriky pripravíme zápražku, ktorú pridáme k uvarenému kelu. Necháme prejsť varom a odstavíme. Podávame s chlebom.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies