Divadlo Semafor príde do Bratislavy s operetou Mam'zelle Nitouche

NETKY.SK • 21 Január 2011, 15:47 • 2 min
Divadlo Semafor príde do Bratislavy s operetou Mam'zelle Nitouche

Divadlo Semafor príde do Bratislavy s operetou Mam'zelle Nitouche - Kultúra S operetou Mam'zelle Nitouche príde známe pražské hudobné divadlo Semafor do Bratislavy, v dvoch predstaveniach 15. a 16.

slovakia

left justify in out

img

S operetou Mam'zelle Nitouche príde známe pražské hudobné divadlo Semafor do Bratislavy, v dvoch predstaveniach 15. a 16. februára uvedie túto komédiu v Mestskom divadle Pavla Orságha Hviezdoslava.
      Semafor túto operetu uviedol v premiére 15. septembra minulého roku. Jiří Suchý a spol. ju však „posemaforčili“ do džezových 20. rokov minulého storočia. Miesto operetných melódií sa tak predstavením nesie podmanivý džez a rebelského ducha dopĺňajú odvážne kostýmy nechávajúce vyniknúť ženské krivky. Autorom tejto operetky je francúzsky skladateľ Hervé, vlastným menom Florimond Ronger (1825-1892), libreto napísali Henry Meilhac a Arthur Milhaud, premiéru mala 26. januára 1883 v Paris Variétes.
      Ústrednou postavou inscenácie je kláštorná chovanica Denisa, ktorá je zamilovaná do slávneho speváka Floridora. Ten naopak uteká pred svojím svetským životom do kláštora, kde vedie dievčenský zbor a skrýva sa pod menom Célestin. Denisa sa dôsledkom niekoľkých dejových zvratov dostane z kláštora von a spočiatku jednoduchá zápletka naberá na obrátkach. Svätec Célestin - sveták Floridor, zbožná chovanica Denisa - anjel s diablom v tele a ďalšie postavy vtiahnu diváka do prúdu premien a nových dobrodružstiev. V predstavení exceluje najmä Jitka Molavcová v úlohe matky predstavenej a Jiří Suchý, major a brat matky predstavenej. Živá kapela v pozadí vytvára ilúziu skutočného džezového klubu. Okrem Molavcovej a Suchého v inscenácii účinkujú Vanda Hauserová, Olina Patková, Veronika Kubařová, Lucie Černíková, Jiří Štědroň, Václav Kopta a Michal Stejskal.
      „Náš cieľ je skromný, ale domnievame sa, že záslužný. Chceme každou našou hrou rozosmiať to publikum, ktoré na zábavu kladie vyššie nároky, než je dnes bežne zvykom. Ďakujeme všetkým divákom, ktorí svojím smiechom a potleskom nám po celé roky dávajú vedieť, že náš zámer pochopili a tým naša práca nie je márna,“ povedal pre médiá zakladateľ a protagonista Semaforu Jiří Suchý.  
      Bratislavské kultúrne a informačné stredisko (BKIS) prišlo pre návštevníkov 17. ročníka medzinárodného veľtrhu cestovného ruchu so špeciálnou ponukou v podobe 10-percentnej zľavy na predstavenie Mam'zelle Nitouche divadla Semafor. Zľavnené vstupenky si záujemcovia môžu kúpiť priamo v stánku BKIS na veľtrhu, ktorý potrvá do nedele 23. januára.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies