Núdzové ubytovanie pre Ukrajincov podľa požiadaviek štátu je pripravené

NETKY.SK • 1 Apríl 2022, 17:16 • 2 min
Núdzové ubytovanie pre Ukrajincov podľa požiadaviek štátu je pripravené

ZVOLEN – Núdzové ubytovanie pre Ukrajincov podľa požiadaviek štátu je vo Zvolene pripravené. Telocvičňa bývalej druhej základnej školy bude slúžiť ako provizórne dočasné ubytovanie pre 50 ľudí. Informovala o tom primátorka Lenka Balkovičová.

slovakia

left justify in out

Podotkla, že v ňom ostanú do doby, kým im štát nájde vhodnejšie priestory, „najviac však 10 dní“. Doplnila, že takýmto spôsobom by samospráva mala prispieť k odľahčeniu náporu na ubytovanie v prihraničných oblastiach s Ukrajinou. Ako dodala, telocvičňa nebude slúžiť len na prenocovanie, ale aj na základnú hygienu či pranie oblečenia. „Zároveň ľuďom poskytneme celodennú stravu a všetky ďalšie nevyhnutné služby,“ poznamenala primátorka.

 

img

 

Mesto zároveň pripomína, že jeho obyvatelia môžu žiadať o príspevok za ubytovanie občana z Ukrajiny. Týka sa to vlastníkov bytov, rodinných domov a tiež nepodnikateľských subjektov, ktorých ubytovacie zariadenia sú vo Zvolene. „Výška príspevku je stanovená na sedem eur za jednu noc v prípade osôb, ktoré dovŕšili vek 15 rokov. Suma 3,50 eura je za jednu noc pre deti do 15 rokov,“ uvádza a dodáva, že podmienkou na získanie príspevku je uzavretie zmluvy o poskytnutí ubytovania medzi majiteľom nehnuteľnosti a utečencom a aj ďalšie doklady. Podrobné informácie a všetky ich vzory i zmluvy o poskytnutí ubytovania nájdu záujemcovia na webstránke mesta Zvolen.

 

 

Možno vás zaujme: Prezidentka ocení udržateľné inštitúcie, ktoré splnia viaceré kritériá



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies